Zöldségek és gyümölcsök az oltások között: ismét megnyílik a sportcsarnoknál a mozgó piac

Figyelembe véve a kolozsváriak egyre csökkenő oltakozási kedvét, Emil Boc polgármester úgy döntött, hogy a sportcsarnok előtti térséget ezen túl részben oltási központként, részben pedig mozgó piacként használják fel. A kolozsváriak tehát ugyanott zöldséget és gyümölcsöt tudnak vásárolni a helyi termesztőktől, és be is oltathatják magukat.

„Jártam a Györgyfalvi negyedi mozgó piacon, és biztosítom önöket, hogy a következő hét végén szombaton nagy eséllyel újraindítjuk a sportcsarnok előtti téren is a mozgó piacot az oltási központnak szánt terület összezsugorítása révén. Az oltási kampány folytatódik ott, azonban átszervezzük a teret, hogy esélyt adjunk a helyi termelőknek terményeik értékesítésére. Beszéltem a prefektushelyettes asszonnyal, értesítettem a DSP-t, és a legnagyobb valószínűséggel szombattól ismét lehet majd mozgó piac a sportcsarnok előtt” – jelentette ki Emil Boc.

Egyébként a kolozsváriak is úgy gondolják, hogy a sportcsarnok előtti teret fölöslegesen foglalja el az itt berendezett drive-thru oltóközpont, miután az oltakozási kedv egyre jobban megcsappant:

Rendezzenek mozgó piacot a sportcsarnoknál is, mert az oltóközpont amúgy is üresen áll.

Hiába áll ott az oltóközpont, nagyon kevesen használják már…inkább legyen ott piac szombatonként.

Egy nap leforgása alatt már alig száz személy veszi fel az oltást a sportcsarnoknál berendezett drive-thru oltóközpontban.

Add comment