WTA-tornát szervez augusztus elején Kolozsvár a Winners-komplexumban

Történelme során először, Kolozsvár augusztus elején WTA-tornát fog szervezni. Az eseménynek a Winners-sportkomplexum fog helyet adni augusztus 1-je és 8-a között. A rangos sporteseményre mintegy 60 teniszezőnőt várnak a világ minden tájáról.

A mérkőzéseket salakborítású pályákon bonyolítják le, egyéni és páros verseny is lesz. A torna összdíjazása 235.000 USD dollár és világranglista-pontok is járnak a győzelemért.

„Kolozsváron már régóta szóba került egy WTA-torna megszervezése. Kolozsváron megvan az ehhez szükséges infrastruktúra, ott van a BT Aréna és az új sportcsarnok is a fedett pályás játékok megszervezésére, azonban a jelenlegi járványkörülmények miatt ilyent most nem tudunk szervezni, és akkor így jött be a képbe a Winners-sportkomplexum, amelynek a területén minden feltétel adott egy világrangú esemény megszervezéséhez. A tavalyi év során a rendezvényszervezők mind nagyon sokat veszítettek, beleértve minket is, tehát alternatívák után kellett néznünk. Eleinte elég szkeptikusak voltunk, hogy sikerül elnyernünk a torna megszervezésének jogát. Tudatában voltunk, milyen hosszadalmas az eljárás. Azonban nagyon törekedtünk, és végül sikerült elérnünk azt, ami nem csupán számunkra rendkívüli dolog, hanem Kolozsvár, sőt Románia számára is” – nyilatkozta Patrick Ciorcilă, a Winners Open torna igazgatója a Ziua de Cluj portálnak.

A Kolozsvári Újság g eme rendkívüli sikerért Kalapot emel Patrick Ciorcilă előtt.

Add comment