VÉGRE! Három sikertelen év után Radu Constantea belátja kudarcát, és távozik a kolozsvári U-tól

Emil Boc polgármester támogató és értékelő kijelentései ellenére Radu Constantea úgy döntött, hogy miután a kolozsvári U-nak három évig nem sikerült szintet lépnie, belátja kudarcát.

“Elnökként vállalom a felelősséget amiatt, hogy a kolozsvári U-nak nem sikerült bejutnia az 1-es Ligába, amint azt megérdemelte volna. Ez a célkizűzés megmarad, tekintve, hogy a kolozsvári U klub jelenleg stabil anyagilag, erős és összetartó csapata, hozzáértő edzőstábja és egy fociakadémiája van, amely tehetséges játékosokat nevel, és amelyre a klubnak továbbra is gondot kell fordítania” – nyilatkozta Radu Constantea.

A klub igazgatótanácsa tudomásul vette március végén lezajlott ülésén a Radu Constantea által 2016 augusztusa óta betöltött klubelnöki tisztség megüresedését. Az igazgatótanács a részvényesek közgyűlésének sszehívására készül, hogy a klub jövőjéről döntsenek.

Constantea nyomatékosította, hogy a klub költségvetési többlettel zárta a 2020-as évet, sikerült túlvészelnie a pandémia negatív hatásait, amelyek pedig erősen megviselték a foci világát és a sportágazat beruházóit. A klub fenntartható fejlődési képességének egy másik igazoló tényezője az, hogy a 2016-ban vállalt terv értelmében a klubnak sikerült az elmúlt öt évben a költségvetésében a közpénzek arányát 38% alatt tartani, míg a szintén 1-es Ligába áhítozó többi csapat túlnyomó részének a büdzséjét nagy arányban a közpénzek teszik ki. A klub marketing & eladási osztályának 2020-ban sikerült az elmúlt 5 év legmagasabb bevételeteit produkálni szponzorpénzekből és reklámokból.

Az elmúlt hónapokban a klub leginkább a csapat körüli botrányokkal tűnt ki, amelyeket a vezetőséget átvenni kivánó személyek szítottak. A csapat néhány volt játékosa úgy véli, hogy jobban tudná kezelni a helyzetet, mint a klub jelenlegi vezetősége.

Octavian Abrudean, az U volt játékosa nyílt levelet küldött a szurkolóknak, amelyben azt állítja, hogy Radu Constantea már 2 éve vissza akar vonulni, és most, mandátuma lejártával nem áll szándékában azt meghosszabbítani.

„Amíg az elnök azt mondja nekem már 2 éve, hogy ki akar lépni, és most, mandátuma lejártával határozottabb ezen a téren, mint valaha, nem látok semmi rosszat abban, hogy egy privát beszélgetésre összegyűljünk és megbeszéljük a klub jövőjét. Előállhatunk javaslattal, amelyet az igazgatótanács vagy elfogad, vagy sem. Az alternatívák bemutatása senkire nem jelent még nyomásgyakorlást” – állította Abrudean.

Amióta a polgármesteri hivatal átvette a klubot és kinevezte elnöknek Radu Constanteát, a célkitűzés az 1-es ligába való bejutás volt. Annak ellenére azonban, hogy a városvezetés nagy összegeket fektetett be, az U továbbra is másodligás. Mind a volt játékosok, mind a szurkolók jobb eredményeket akarnak, és lehet, hogy egy vezetőségi váltás időszerű lenne. 

Add comment