Vége a sumákolásnak! Alin Tişe ellenőrzést rendelt el a Tarnica és a Bélesi tavon

Rendőrökkel és csendőrökkel közösen ellenőrzéseket végeztek a Tarnica tavon és a Bélesi tón a Kolozs megyei tanács alkalmazottai. Az ellenőrző akciót Alin Tise Kolozs megyei tanácselnök rendelte el, a cél pedig a tavakon használt, üzemanyaggal működő vízi járművek lekapcsolása volt.

A Kolozs megyei tanács ugyanis új navigációs szabályokat fogadott el a két tóra vonatkozóan, beleértve az ellenőrzési mechanizmusokat és a kiróható szankciókat is. Ezeket pedig a szállításügyi tárca 2021. július 6-án jóváhagyta.

”Eme szakasz lezárásával a megyei tanácsnak meglesz a joga és az eszköztára, hogy beavatkozhasson eme vidék védelmében. Örvendek, hogy sikerült elkészítenünk egy világos és átlátható procedúrát, amely szabályozni fogja a vízi járművek közlekedését a két tavon” – nyilatkozta Alin Tișe július elején.

A már meghozott intézkedések mellett a tanács be fog szerezni két vízi járművet, kamerákat, illetve egy kisteherautót is a két tó monitorozása érdekében. Az ellenőrzések során be fogják vetni a megyei tanács tulajdonában levő drónt is.

 

Add comment