Vasu elkezdhet aggódni: az U a BBTE fennhatósága alá kerül!

Az oktatási minisztérium rendelete alapján létrehozott egyetemi sportklubok az új egyetemi tanévtől kezdődően a felsőoktatási intézmények fennhatósága alatt fognak működni, jelentették be kedden a tárca képviselői.

Az oktatási tárca kedden, szeptember 17-én kiadott közleménye értelmében a minisztérium úgy döntött, hogy a felsőoktatási intézményeknek rendeli alá az egyetemi sportklubokat.

A kormány keddi ülésén hozott döntéssel a tárca decentralizálni akarja a jelenleg létező 30 egyetemi sportklub tevékenységét. A kormányhatározat megszabja a klubok vezetőségi struktúráját is.

„A klubigazgatót, aki egyben a hitelutalványozó is lesz, a felsőoktatási intézmény rektora nevezi ki a tisztségre kiírt versenyvizsga nyomán, a ma (kedd- szerk. megj.) elfogadott jogszabály hatályba lépésétől számított 3 hónapon belül. Az igazgatót a rektor nevezheti ki, illetve menesztheti tisztségéből, a törvény előírásainak megfelelően” – áll a közleményben.

A klubigazgató négy évre szóló menedzsment szerződést köt az állami egyetem rektorával. Az első versenyvizsga kiírásáig a sportklubot az átvétel pillanatában az igazgatói tisztséget betöltő személy fogja vezetni.

A felsőoktatási intézmények alárendeltségébe kerülő egyetemi sportklubok éves költségvetését a rektor fogja jóváhagyni, derül még ki az oktatási tárca határozatából. 

Add comment