Ungureanu: „Tovább nő a fertőzöttek száma a kolozsvári polgármesteri hivatalban! Eddig 5 személyt azonosítottak”

Emanuel Ungureanu USR-képviselő azt állítja, hogy tovább nő a fertőzöttek száma a kolozsvári polgármesteri hivatalban, eddig 5 koronavírus-fertőzött személyt azonosítottak. A képviselő azt állítja, hogy a hivatalban nem végeztek járványtani vizsgálatot. A Ziar de Cluj számolt be elsőként a kolozsvári városházán azonosított fertőzött személyekről. Ungureanu képviselő azt állítja, hogy a hivatal több alkalmazottja elvégezte a tesztet, minek következtében a járványkórházba, vagy otthoni elkülönítésbe került.

"Sajnos, igazam volt! Tovább nő a fertőzések száma a kolozsvári polgármesteri hivatalban! Ezidáig 5 fertőzött személyt azonosítottak.

Miután a beszerzések osztályvezetője megfertőzödött, semmiféle járványtani vizsgálatot nem végeztek. Az irodában dolgozók saját költségükön egymás után elvégezték a tesztet, ami pozitív lett, és így vagy kórházba, vagy otthonin elkülönítésbe kerültek.

Szerencsére egészségi állapotuk jó, enyhe tüneteik vannak csak, vagy tünetmentesek.

Előkészítettem néhány megoldást, amely megvédhetné az alkalmazottakat és a kolozsváriakat. A hatóságok választhatnak: vagy figyelmen kívül hagyják azokat, mint eddig, vagy felelősségteljesen betartják őket!

Grafikailag állítottam össze ezeket, így talán Moisescu, a Kolozs megyei DSP vezetője is könnyebben észre veszi őket, vagy talán Emil Boc polgármester megérti, hogy a városháza alkalmazottainak és a velük kontaktusba kerülő polgároknak az egészsége fontosabb, mint a választási kampány! Én végzem a kötelességemet, amely a képviselőház egészségügyi bizottságának alelnökeként rám hárul: minden rendelkezésemre álló törvényes eszközzel óvom a lakosság egészségét!

Vigyázzanak magukra és egymásra!" – írta Emanuel Ungureanu hétfőn Facebook-oldalára.

A képviselő járványtani vizsgálat elvégzését, az alkalmazottak tesztelesét, az irodák és más helyiségek fertőtlenítését és a tevékenység ideiglenes megszakítását kérte.

Add comment