Ungureanu a szászfenesi tömbházak fertőtlenítéséről: engedély nélküli cég végzi, a felhasznált szer letörölhetetlen fehér nyomokat hagy

Több szászfenesi lakos panaszolta, hogy a koronavírus ellen a tömbházak lépcsőházaiban használt fertőtlenítőszer olyan fehér nyomokat hagyott ajtóikon és a falakon, amelyeket nem lehet letörölni.

Emanuel Ungureanu Kolozs megyei képviselő elmondta, hogy a Szászfenesen fertőtlenítést végző cég, a Lukacom, még engedélye sincs az állategészségügyi igazgatóságtól.

„A Kolozsvár tőszomszédságában fekvő Szászfenes liberális polgármestere, Sulea, a Lukacom céget bízta meg a COVID-19 elleni fertőtlenítés elvégzésével, amely még az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság által kiadott engedéllyel sem rendelkezett. A hóeltakarítással is foglalkozó cég a nagy garral meghirdetett fertőtlenítést pancser módon vitte véghez. Nézzék, ahogyan rádobták a kilincsekre a klór alapú fertőtlenítőszert, amelyről senki nem tudja, mit tartalmaz még” – írja Emanuel Ungureanu.

Horia Sulea szászfenesi polgármester azonban arról biztosít, hogy a fertőtlenítésre használt szert a DSP engedélyeztette és a cégnek minden szükséges engedélye megvan.

„A tömbházak fertőtlenítésére egy 12,1%-os klóros szert használnak, amelyet a DSP engedélyezett. A fertőtlenítést végző cég pedig rendelkezik a szükséges engedélyekkel” – mondta Șulea.

Ungureanu megemlítette, hogy feljelentést tesz a rendőrségen a polgármester újabb visszaélése kapcsán.

A fertőtlenítést a Lukacom Invest kft. végzi, a cég a szászfenesi polgármesteri hivatal házicége, nevét a Șulea polgármester korrupciós ügyében is olvasni lehet. Az ügyészek szerint a Lukacom több ízben írt alá szerződést a polgármesteri hivatallal hóeltakarításra, vagy utcaseprésre, anélkül, hogy közbeszerzési szerződések léteztek volna. A kár a becslések szerint 270.000 lejre rúg. A Lukacom a közelmúltban egy 1,1 millió lejes szerződést nyert meg a Poligon Park kiépítésére.

A szászfenesi tömbházak fertőtlenítésére a Lukacom egy 60.500 lejes szerződést kötött a polgármesteri hivatallal, amelyet közvetlen módon kapott meg.

Add comment