Újraindították a forgalmat az áradás által elmosott Kiskalota és Jósikafalva közötti

Újraindították a közlekedést Kolozs megyében, az 1R jelzésű országúton (DN1R) Kiskalota (Călăţele) és Jósikafalva (Beliş) között, miután a június 17-ei nagy esőzések nyomán az áradás elmosta az úttest egy részét, tájékoztatott az Országos Rendőr-főfelügyelőség INFOTRAFIC központja. Az illető útszakaszon, a 14. és 19. kilométer között jelenleg 30 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.

A közlekedési rendőrség szerint az út nem annyira forgalmas, csak a hétvégén járnak erre többen.

„Az 1R jelzésű országutat Jósikafalva és Kiskalota között 24 órával azt követően, hogy az úttest több ponton beszakadt a nagy mennyiségű csapadék következténben, megnyitották a 7,5 tonnánál kisebb forgalom előtt. Az útkarbantartók minden egyes beszakadt részt megfelelően elláttak útjelzőkkel, illetve kibővítteték az úttestet ezeken a részeken. Ezzel párhuzamosan azonban zajlanak az előkészületek, hogy az illető részeket sürgősségoi eljárással kijavítsák” – mondta Mircea Abrudean prefektus.

Azok, akik mégis inkább elkerülnék ezt az utat, a következő útvonalak között választhatnak:

  • DN1 R Bánffyhunyad - DJ108C Magyarvalkó-Gyerőmonostor (Văleni-Mănăstireni), DJ103L Felsőgyerőmonostor (Mănăşturu Românesc) – Roska (Râşca) - DJ103K Bánffytelep (Dealu Negru) – Jósikafalva (Beliş).
  • Bánffyhunyad – Meregyó (Mărgău)-Havasrekettye (Răchiţele) (DJ108C)  - Kerekhegy (Dealu Botii) DC121 – Balktelep (Bălcești)- Jósikafalva
  • Jósikafalva – Bánffytelep (Dealu Negru)  - Roska – Bánffydongó (Dângău Mare) – Egerbegy (Agârbiciu) (DJ103K)  - DN1E60 Magyarkapus (Căpușu Mare)
  • Jósikafalva – Roska (DJ103K) – Gyerőmonostor (DJ103L) – Erdőfalva (Ardeova) (DJ108C) - DN1E60.

Add comment