Új szabályzat a kolozsvári parkolóhelyek bérlésére. Melyek a módosítások?

A parkolóhelyek bérlésére vonatkozó új szabályzatot fogadott el a kolozsvári városi tanács. Miután a tervezet közvitán volt, néhány módosító javaslat született.

Az egyik módosítás értelmében a sorompóval lezárt belvárosi parkolóhelyeken és parkolóházakban semmiféle bérletet, szerződést nem lehet kötni, itt csak az óradíjas parkolás lehetséges.

A lakók kérhetnek parkolóhelyet kerékpárjuk számára, ezekre szintén egy évre szóló bérlet köthető; 2020-ra a bérlet ára 50 lej. A bérleti helyek elsősorban a közelben lakó, biciklivel rendelkező magánszemélyeket illetik meg, a kérés benyújtásának sorrendjében.

Törölték az új szabályzatból a 43. cikkelyt, amely megtiltotta a 14 év alatti gyerekek felnőtt-kíséret nélküli belépését a kerékpár-parkolóházakba.

A szabad parkolóhelyekre bérletet lehet kötni, a polgármesteri hivatalba benyújtott kérés alapján. Előnyt élveznek a közelben lakó, gépkocsival rendelkező és vezető fogyatékkal élő személyek, majd a közelben lakó magánszemélyek következnek, majd a jogi személyek, akiknek székhelye vagy telephelye a parkolóhely közelében található.

Egy magánszemélynek csak egy parkolóhely jár, egy lakásra/székhelyre/telephelyre legtöbb két parkolóhely utalható ki.

A bérlő nem adhatja bérbe más személynek a polgármásteri hivataltól bérelt parkolóhelyét. Az előírás megszegése a parkolóhely elvesztésével jár.

A polgármesteri hivatal által - új parkolóhelyek létesítése érdekében - lebontásra ítélt garázsok estében a tulajdonosoknak kötelességük azokat saját költségükön lebontani, mindenféle kártérítés nélkül.

Add comment