Tüntettek az U szurkolói a prefektúra előtt: “Folyamatosan halálra égnek az emberek a kórházban. Korrupt népség, verjen meg titeket az isten!”

A kolozsvári U galériája a prefektusi hivatal előtt tüntetett hétfőn az ország vezetői ellen. Az ultrák bannerének felirata hasonlóan agresszív és durva volt, mint a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) tüntetői által szombat este a fővárosi tüntetésen közvetített üzenet.

„Az emberek folyton elégnek a kórházakban. Korrupt népség, verjen meg titeket az isten!” írták a tüntetők a molinóra, amelyet kitettek a galéri Facebook-oldalára is. Ez egyáltalán nem orthodox üzenet. A Vörös Sapkák, a galéri honlapján szereplő önmeghatározás szerint "az egyik legrégebbi romániai futball-klub, a kolozsvári U 1919 hangja”, nem pedig az isten hangja a Földön.

„Mi nem politizálunk!

Ennek az üzenetnek nincs politikai színe!

Minden tolvajnak ás corrupt népségnek szól, akik lassan megölnek minket” – hangsúlyozták a tüntetők a Facebookon.

Túl azon, hogy ez az üzetent rendkívül durva és erős, az emberek lázadása jogos, figyelembe véve, hogy a román emberek túl nagy gyakorisággal vesznek tűzbe a kórházakban vagy a szórakozóhelyeken ahhoz, hogy a tragikus eseményeket az elkerülhetetlen balesetek kategóriájába sorolhassuk.

Add comment