Több ezer ember vonult utcára Svájcban, hogy az 5G technológia betiltását követelje! Kolozsvár lakosai viszont kísérleti nyulak lesznek, mert Emil Boc vezér így döntött

Emil Boc kétségbeesetten küzd azért, hogy Kolozsváron legyen 5G technológia: „Nem várhatunk 2028-ig, hogy lássuk, káros-e az egészségre, avagy sem”. Ez a polgármester rendkívül gyanús álláspontja, aki egyből nagyobb szaki lett az innovációs technológiákban, mint Elon Musk. 

Dél-Korea volt az első ország, amely hivatalosan bevezette az 5G technológiát, majd Svájc következett. Bernben az emberek ezrei vonultak utcára, követelve a kormánytól az 5G technológia betiltását, mivel egyre többen vannak meggyőződve arról, hogy súlyos betegségeket idéz elő, többek között rákos daganatokat. A svájciak bebizonyították, hogy törődnek az emberekkel, és létrehoztak egy speciális bizottságot, amely felméri az új technológia veszélyeit, és év végéig nyilvánosságra hozza az eredményeket.

Kolozsváron azonban, ahol Boc azt csinál, amit akar, és nem veszi figyelembe a lakosok véleményét, a közeljövőben be fogják vezetni eme technológiát. És mindezt olyan körülmények között, hogy senki nem tudja biztosra megmondani, hogy a technológia biztonságos-e.

„Remélem, hogy a kormány minél hamarabb lép az ügyben (az 5G technológia bevezetése – szerk. megj.). Kolozsváron, Szászfenesen tesztelték elsőként az 5G technológiát, ismertek a nehézségek, de addig, amíg a sugárzási fok alacsonyabb a törvényben megengedettnél, ahogyan azt a mérések kimutatták, azt hiszem nehéz lenne kivárni 2028-at, hogy kiderüjön, van káros hatása az egészségre, vagy nincs. Ha nem lépünk hamar...Ázsia és Amerika már nagyon gyorsan mozog, ha mi itt Európában leállunk filozofálni évekig, elveszítjük a versenyt a jövővel” – jelentette ki a polgármester.

Add comment