Több évi halogatás után a polgármesteri hivatal elkezdte a Mozart utca korszerűsítési munkálatait

Elkezdődtek a Békás (Bună Ziua) negyedbeli Mozart utca korszerűsítési munkálatai – jelentette be a kolozsvári önkormányzat. Ez azt jelenti, hogy az utca legalább 4 hónapra egy óriási építőteleppé válik. Mindazonáltal a polgármesteri hivatal kissé későn reagál a lakosság igényeire, tekintve, hogy a helybéliek már 10 évvel ezelőtt kérték a gödrökkel és sárral teli utca korszerűsítését, amely még járdával sem rendelkezik.

A korszerűsítési munkálatokat a kolozsvári közterület-fenntartó vállalat (RADP) végzi.

A beruházás értéke 1.470.319 lej + áfa.  

A munkálatok elvégzésének határideje 4 hónap.

Az úttest területe 1704 négyzetméter, a járdáké 486 négyzetméter.

A hatóságok szerint a munkálatok során bevezetik a föld alá az optikai szálakat és villamosenergia-kábeleket, egy transzformátorállomást telepítenek a környékre az árambevezetéshez, illetve 8 darab LED-es közvilágítási oszlopot is beszerelnek.

Bár az itt lakók az évek során számtalanszor kérték már a polgármesteri hivataltól a korszerűsítési munkálatokat, ez idáig csak a be nem tartott ígéretekben volt részük.

Az utca jelenlegi állapota siralmas. A polgármesteri hivatal évek óta egyetlen munkálatot sem eszközölt itt, mivel az utca magánterület volt. Most az utca átkerült a város tulajdonába, és elkezdődtek a javítási munkálatok.

A Wolfgang Amadeus Mozart utca korszerűsítési munkálatai 2021. május 17-én startoltak.

A munkálatokat a helyi költségvetésből finanszírozzák.

Add comment