Tişe (ismét) reméli, hogy átadhatja a hulladékgyűjtő központ első egységét: Áprilisban meg szeretnénk hívni önöket egy pohár pálinkára, és egy darab szalonnára túróval és zöldhagymával”

Több be nem tartott ígéret és határidő után a Kolozs Megyei Tanács vezetősége most egy új terminussal állt elő az Integrált Hulladékgyűjtő Központ befejezését illetően: áprilista el kell készülnie. Alin Tişe megyei tanácselnök reménykedik, hogy tavasszal már szalonnát, zöldhagymát és túrót fog falatozni az első kész tározó mellett.  Áprilisban egyelőre csak egy egységet adnának át, és tovább dolgoznak a többin.

„Én reménykedem abban, hogy áprilisban mindannyian odamegyünk és bemutatom önöknek a központot. Meglátják majd, hogy ez a legnagyobb közberuházás a megye történelmében. 77 millió euró az értéke, ennél nagyobb nem is volt még a megyében. Volt még az Aréna és az új sportcsarnok , de egyik sem volt ilyen nagy. Mindannyian szerettük volna, ha nem lett volna szükség átütemezésre, és már ezelőtt három-négy évvel készen lett volna, azonban tudniuk kell, hogy az Integrált Hulladékgyűjtő Központ megvalósítása nincs annyira elmaradva, ahogyan azt mondják. Az átütemezéssel az átadási határidő 2022” – nyilatkozta Tişe a megyei tanács január 31-ei ülésén.

A megyei vezetőség szerint most már csak néhány engedélyre és a terület bekerítésére van szükség.

„Már előrehaladott állapotban van az egyik egység megépítése. Kérelmeztük az engedélyt a környezetvédelemtől. Be kell még kerítenünk a területet, be kell fejeznünk a bekötőutat, és még néhány apró munkát meg kell csinálnia a RADP-nek. Ezt követően majd közzétesszük a SICAP-on a közbeszerzési kiírást a közpint működtetőjére. A kormány december 30-ai memoranduma értelmében az átmeneti időszakra a működtetőt a közszférából kell kiválasztani. Tehát, amint megjelenik a kiírás az online rendszeren, megköthetjük a határozott időre szóló szerződést egy állami vállalattal, amely addig működteti a központot, amíg a közbeszerzési eljárás véget nem ér. Áprilisban meg szeretnénk hívni önöket egy pohár pálinkára, és egy darab szalonnára túróval és zöldhagymával” – mondta még Tişe.

Add comment