Tarcea a La terenuri sárgödörről: “A munkálatok 30%-ban elkészültek. Augusztus végéig a sporttelepnek készen kell lennie”

A kolozsvári önkormányzat képviselőinek önfényezése átszivárog az “okos” város határain túl is és országos szinten ismertté válik a Boc és Tarcea által a különböző tv-csatornáknak és bukaresti hírportáloknak adott interjúk nyomán.

Dan Tarcea alpolgármester nemrég egy átfogó interjút adott a hotnews.ro portálnak, amelyben aprólékosan elmagyarázta, “hogyan vált Kolozsvár Románia egyik «vontatóhorog városává»”.

Az egyik példa a közberuházásokra, amelyek révén Kolozsvár “vontatóhorog-várossá” válik, a La terenuri elnevezésű sporttelep a Monostori negyedben, amelyről az alpolgármester kifejtette, hogy a munkálatok 30%-ban megvannak, annak ellenére, hogy az építkezés már hónapok óta romhalmaz állapotban van.

„Az idén be akarjuk fejezni a La terenuri sporttelepet. Egy 4,3 hektáros kiterjedésű sportbázisról van szó. Kolozsváron ez lesz a második ilyen sporttelep. Az elsőt a Györgyfalvi negyedben építettük ki, az valamivel nagyobb, körülbelül 10 hektáros.

A La terenuri telep esetében meg kellett oldanunk a terület kisajátítását is. A munkálatok 30 százalékban vannak készen. Augusztus végéig el kell készülnie a telepnek. A munkálatok értéke 25 millió lejre rúg. Ez nagy összeg, és a beruházást a helyi költségvetésből álljuk, mivel nem lehetett európai pénzeket lehívni erre a projektre” – nyilatkozta Tarcea a Hotnewsnak.

Nézzék meg, mit jelent az, hogy a “munkálatok 30%-ban elkészültek”:

Add comment