Szédítő gyorsasággal folynak a munkálatok a La Terenuri sportbázison

2020. április 28-án, kedden Emil Boc kolozsvári polgármester és a RO-VERDE LANDSCAPING, az OPENTRANS, az ELECTROGRUP, a CRIS GARDEN és a PROSPECT DRILL társulás képviselői aláírták a Monostori negyed La Terenuri elnevezésű sportpálya-komplexumának korszerűsítésére vonatkozó szerződést, amely a tervezést és a munkálatok megvalósítását is tartalmazta – volt olvasható akkor a polgármesteri hivatal honlapján. A honlap szerint a szerződés részletei a következők:

A tervezésre és a munkálatok megvalósítására vonatkozó szerződés összértéke 5,5 millió euro, áfa nélkül, azaz 26.581.616,15 lej áfa-mentesen, amelyből:

  • tervezésre 501.360 lej (104.450 euró) áfa nélkül
  • technikai segítségnyújtási szolgáltatásokra 90.680 lej (18.890 euro) áfa nélkül
  • a munkálatok elvégzésére 25.989.576,15 lej (5.414.496 euro) áfa nélkül.

A beruházás megvalósítási futamideje 16 hónap (120 nap a tervezés, 12 hónap a munkálatok elvégzése).

2020. június 29-én Emil Boc polgármester a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a munkálatok elkezdődtek és jövő ősszel be is fejezik azokat:

„Elkezdődtek a munkálatok a La Terenuri Sportbázisnál, a Monostor negyedben. A munkálatokat jövő év szeptemberében befejezik” – írta Emil Boc, egy fotóval is alátámasztva az állítását:

Ha a munkálatok elkezdődtek idén júniusban, még rengeteg időt el lehet tölteni jövő szeptemberig az építőtelepen, mert Kolozsváron így mennek a közdolgok! A 12 hónapból 10-et inkább csak eltengenek a munkások az építőtelepen, majd az utolsó száz méteren ráhúznak, ahhoz, hohgy végül késve, vagy nem befejezett állapotban adják át a munkálatokat, ahogyan az a Monostor negyedi Negoiu parkolóház esetében is történt!

A napokban, az új sporttelep építkezési telepén csupán két munkagép “szorgoskodott”: egy kotrógép és egy kamion. Másként csend és béke honolt! Egyébként az éppen “pihenő” munkaeszközök és -gépek száma sem volt túl magas a telepen: 3 talicska, eg kisebb kotrógép, egy földdöngölő, egy kisteherautó, egy Dacia gépkocsi, két mobil-wc; egy kávéfőző gép, tehát a minimum ahhoz, hogy a környék építőtelepnek látsszék, és nem csak egy feltúrt, aztán otthagyott földterületnek!

A Ziar de Cluj le is filmezte a Negoiu parkolóház legfelső emeletéről, milyen szédítő gyorsasággal folynak a munkálatok Kolozsvár új sporttelepén:

Hát, nem vagány Kolozsváron? Megkapod a fizetésed, és azzal szépen hátradűlsz!

Add comment