A szászfenesi polgármesteri hivatal és a Napoca cég szerződéses viszonya a bíróságon ér véget

A bíróságon ért véget a szászfenesi polgármesteri hivatal és a Napoca cég közötti szerződéses viszony, miután mindkét fél úgy döntött, hogy pénzügyi kártérítést követel magának a másikkal szemben. A pereskedés tárgya egy munkálat, amellyel hat hónap alatt, azaz 2019 őszén kellett volna elkészülni, de még most is távol áll attól, hogy befejezzék. A két fél most egymást okolja a késedelem miatt, és mindkettő azt állítja, hogy kártérítésre jogosult.

A kesztyűt Pivariu elöljáró dobta be, bejelentve, hogy 1,2 millió lej késedelmi kamatot számol fel a cégnek az Eroilor utcai munkálatok késése miatt.

„Sajnálatos módon a két hónap alatt a munkálatok nem haladtak az elvárt ütemben. Ezt figyelembe véve a következő lépéseket tettük. A szerződésben megfogalmazottak értelmében büntető számlákat állítottunk ki összesen 1,2 millió lej értékben. Értesítettük őket a tapasztalt szabálytalanságokról, és a problémák azonnali megoldását követeltük” – nyilatkozta Szászfenes polgármestere a múlt hét elején.

Három nappal később a Napoca cég bejelentette, hogy felbontja a szerződést és pert indít a károk megtérítésére.

„Miután meggyőződtünk, hogy törvényes követeléseink eredménytelenek, sőt, cégünket megvádolták a nyilvánosság előtt, a Napoca Rt. úgy döntött, felbontja a szászfenesi Eroilor utca korszerűsítését célzó munkálatok elvégzésére kötött szerződését. A Napoca Rt. ugyanakkor a bírósághoz fordul az önkormányzat által előidézett károk megtérítése érdekében” – jelentette be Dănuț Canta, a Napoca cég vezérigazgatója.

Erre reakcióként Bogdan Pivariu polgármester határozattervezetet terjesztett a szászfenesi helyi tanács elé, amelyben szorgalmazza, hogy fogadjanak jogi tanácsadót és ügyvédet, biztosítva az önkormányzat jogi képviseletét a bíróságon.

„Figyelembe véve, hogy bírósági per következik, az önkormányzatnak szüksége van jogi tanácsadásra és jogi képviseletének biztosítására, emiatt szükséges a határozattervezet jóváhagyása. A Napoca céggel való levelezésből kitűnik, hogy a vállalat késlelteni akarta a munkálatok elvégzését, illetve az is, hogy nem volt hajlandó kifizetni a büntető számlákat” – áll a határozattervezetben.

Mindennek a levét a szászfenesi lakosok fogják meginni, mivel egyhamar nem fognak decenc körülmények között közlekedni az Eroilor utcán. A szászfenesi polgármesteri hivatalnak újra ki kell írnia a versenytárgyalást, melynek győztese vagy folytatja majd a megkezdett munkálatokat – amelyek azonban a hiresztelések szerint silány minőségűek -, vagy a nulláról kezd mindent.

Add comment