Szászfenesi ingatlankáosz: új panelek néhány szűk méterre a magánházak udvarától

Háborítatlanul folytatódik Szászfenesen a kaotikus építkezés: tömbház tömbház hátán, tömbházak a magánházak között, mivel még van elég sok, az előző polgármester mandátuma idején elfogadott építkezési engedély. Hiába próbál most a jelenlegi polgármester a helyi tanácsosokkal közösen valamiféle rendet teremteni a városrendezés káoszában, mert már túl késő.

 

Néhány magánháztulajdonos, aki a csend és nyugalom reményében több pénzt fektetett be új otthona megvásárlásába, most arra ébredt, hogy csupán néhány méterre az udvarától panelház kezd emelkedni. Isten veled csend és intimitás. A tömbházban lakó szomszédok pont a házak udvaraiba fognak belátni.

„Szászfenes káosza. Továbbra is kaotikusan zajlik az építkezés. A tömbházsornak, amelyet jelenleg a Șesului utcán építenek, az erkélyei 3 méterre lesznek az ikerház udvarától. Mindenkit megvesztegettek a polgármesteri hivatalban és a helyi rendőrségben. Szászfenesen nincsenek törvények, Pivariu úr? Helyes ez? Várom önt az udvaromba, amelybe hamarosan beköltözik még két-három család. Szászfenes olyan, mint a dzsungel” – ad hangot elégedetlenségének egy háztulajdonos.

Sajnálatos módon ez a helyzet nem egyedülálló, hanem már normálisnak tekinthető Szászfenesen. Akik magánházat vásároltak, maradnak a kárral és egy olyan házba befektetett pénzzel, amelynek örülni már nem tudnak.

A Teilor utcán hasonló a helyzet. Tömbházak, magánházak, tömbházak. Pont, mint a dzsungelben. Mindenki azt csinál, amit akar, nincsenek szabályok, nincs jóérzés.

A Stejarului utcán ugyanaz a helyzet, 3 méterre van az erkély a konyhaablaktól. Azt mondták, ez a normális. A polgármester ellenőrizte az építkezést, és rendben valónak találta.

Az emberek azonban elégedetlenek, hogy miután anyagi erőfeszítéseket tettek, hogy lakást vásároljanak maguknak, azok értéke jelentősen le fog csökkeni a nagy közelségben felhúzott panelek miatt.

 „Valamit tenni kell, benyújtani panaszt a polgármesteri hivatalba, nem mehet tovább így a helyzet. Mindenki anyagi erőfeszítéseket tesz, hogy saját lakásában intimitása legyen, de most még az is rátevődik, hogy az ilyen helyzetekben levő ingatlanok értéke automatikusan csökken” – panaszolja egy másik lakos.

A jelenlegi szászfenesi önkormányzat egyetlen új ingatlantervet sem hagyott jóvá, megpróbálva valamiféle rendet teremteni a káoszban. A szászfenesiek azonban nem felejtik el, hogy Pivariu az előző elöljáró, Șulea idején polgármester-helyettes volt, így nem idegen előtte a futószalagon elfogadott ingatlanprojektek kérdése.

Add comment