Szakadás a bánffyhunyadi politikában. Az USR-PLUS polgármester-jelölt nélkül maradt!

Matiș Horea-Dorin, az USR-PLUS Szövetség által a bánffyhunyadi polgármesteri tisztségre támogatott jelölt Facebook-oldalán bejelentette, hogy visszalép, nem indul a választáson a Szövetség listáján.

A stiridinhuedin.ro,  portál szerint Matiș Horea-Dorin mind a polgármesteri jelöltetésről, mind a tanácsosi lista első helyéről lemondott, tehát nem fog szerepelni a szövetség listáján a helyhatósági választásokon.

„Azért hoztam meg ezt a döntést, hogy megadjam az USR-PLUS Szövetségnek az esélyt hogy újratervezze magát helyi szinten. Itt ugyanis az utóbbi időben kommunikációs problémák adódtak a Szövetséget alkotó alakulatok között. Számomra az a fontos most, hogy azokat képviseljem a városi tanácsban, akik nem érzik magukénak egyik politikai pártot sem, amely az idei helyhatósági választásokon ringbe lép. Ezért ismét független jelöltként indulok a választáson, mivel úgy gondolom, szükség van jól képzett emberekre a helyi tanácsban. Úgy gondoltam, elfogadom ezt a kihívást, mivel a bánffyhunyadiak támogatnak és értékelnek engem. Bízom magamban, a választási programomban, illetve azokban, akiket immár több mint nyolc éve képviselek a városi tanácsban” – nyilatkozta Horia Dorin Matiș a portálnak.

A 2016-os helyhatósági választásokon Horia Dorin Matiș 378 szavazatot kapott, azaz a voksok 11,11%-át, kényelmesen bejutva a bánffyhunyadi városi tanácsba.

Add comment