SYNTTERGY – új csillag az egészségügyi rendszert csapoló cégek egén. A cég tulajdonosi köre 24 millió euró profitot vitt haza az elmúlt évtizedben. Idén mindent vitt a közbeszerzések és közvetlen szerződések terén is

Az az idő, amikor a Deltamed mindent megkaparintott a közbeszerzési pályázatokon, még nem ért véget, de új versenytársak jelentek meg a piacon. Ráadásul ők is kolozsváriak.

Egyike ezeknek egy nagyon diszkrét vállalat, a Synttergy Consult, amely lépésről-lépésre hatolt be az orvosi kellékek piacára, és az elmúlt 5 évben robbanásszerűen növekedett.

A Synttergy Consult orvosi berendezések importjára, forgalmazására és szervizelésére szakosodott az orvosi szakterületek széles skáláján. Az ügyfelek a romániai állami és magán egészségügyi hálózatok klinikái és kórházai. A Synttergy Consult több száz orvosi berendezést forgalmazott és telepített ügyfelei számára: szívmarker-, immunológiai, biokémiai és vérelektrolit-szint elemző készülékeket a sürgősségi szolgálatok és laboratóriumok számára, fertőtlenítő eszközöket a klinikák és kórházak számára, vagy újraélesztő berendezéseket a sürgősségi szolgálatok számára.

A vállalat a Dan család tulajdonában van, amely teljes irányítást gyakorol a vállalat felett: Alina Dan, 53 éves, craiovai,

férje, Ion Dan pedig bukaresti, 55 éves.

A cég 20 százaléka a kolozsvári Victor Duhanes tulajdonában van.

Az elmúlt 10 év során ők hárman összesen mintegy 24 millió euró nyereséget vittek haza. És egy látszólag szerény, de nagyon különleges, a romániai egészségügyi rendszerbe jól beágyazott kft.-ről van szó.

A SYNTTERGY kiemelkedően nyereséges. Nem sok olyan cég van, amely hasonló profittal büszkélkedhet.

A világjárvány a SYNTTERGY üzletágát még virágzóbbá tette, mint amilyen volt. A Ziar de Cluj átfogó kutatást végzett a SICAP-rendszerben, és megdöbbenéssel tapasztalta: Ion Dan, Alina Dan és Victor Duhanes csak a közbeszerzési pályázatokból 2021-ben a tavalyi forgalom egyharmadát érte el:

Azt hiszik, hogy csak ennyi pénzről van szó? Szó sincs róla, a SYNTTERGY bezsebelt néhány millió lejt a romániai kórházak által meghirdetett, KÖZVETLEN beszerzési szerződésekből is. Kiszámoltuk, hogy az elmúlt naptári évben több mint 1300 közvetlen beszerzési szerződést kötött a Synntergy. Bocsássanak meg nekünk, nem írtuk fel tételesen ezeket, és nem számoltuk ki, hogy ez mennyi pénzt jelent, mert megőszültünk volna, míg befejezzük.

Add comment