Remélhetőleg csak emlék marad a Szászfenes utcáin kóricáló lovak látványa. Állatrendőrség alakul a helyi rendőrség keretében

Szászfenes lakóinak éveken keresztül együtt kellett élniük azzal a ténnyel, hogy tulajdonképpen falura költöztek, az utcákon szabadon kóricálnak a nagytestű háziállatok, főként a lovak. Több tucat panaszt nyújtottak be a szászfenesiek, vagy azárt, mert kocsijukat összekarcolva találták, vagy azért, mert a zöldövezeteiket tönkretették.

Az új községgazda azonban új ígéretekkel jön. Pivariu polgármester azt ígéri, hogy ilyen dolgok többé nem fognak előfordulni a községben. Az elöljáró kérte, hogy a helyi rendőrség keretében alakuljon meg egy speciális osztály, amely bírságokat ró ki az állattulajdonosokra.

”Külön osztályt hozunk létre a helyi rendőrség keretében, amely bírságot ró ki az állatokkel szembeni visszaélések elkövetőire. Külön telefonszámot és e-mail címet bocsátunk a szászfenesiek rendelkezésére, amelyen jelenteni lehet minden ilyen esetet. A héten a helyi rendőrség megbírságolt egy személyt, aki kihajított három kutyakölyköt. Ilyen dolgok nem fognak többé megtörténni közösségünkben. December 22-éig összeírjuk a település állatait. Tájékoztató kampányt indítunk az állatok elhagyásának visszaszorítása, illetve az állattartók felelősségteljes viselkedése érdekében. Összegeket különítünk el egy korszerű állatmenhely építésére” – jelentette ki Pivariu.

A szászfenesiek panaszai azonban nem a kóborkutyákra irányulnak – amint az hihető lenne -, hanem a lovakra. Abban bíznak, hogy a loval tulajdonosait is meg fogják bírságolni, és azok nem eresztik többé a lovaikat szabadon kóricálni a településen.

Szuper hír! Remélem, hogy a lovakat sem hagyják kint ezentúl a cudar hidegben, vagy esőben, fagyban a település utcáin. Nekik is joguk van a jobb élethez, szelídebb és szeretőbb gazdához. Amint azt is remélem, hogy nem fognak már feltűnni éjszaka a kocsim előtt. Sok sikert!

És a zöldövezeteinket tönkretevő lovakkal és tehéncsordákkal mi lesz? Ezeket a lakótársulások pénzéből rendezik, nem pedig a polgármesteri hivatal büdzséjéből. Tehát, hogy lesz?

Itt van a Lacului utca: a lovak fel-alá járkálnak zavartalanul, kint vannak nappal és éjjel is, esőben is.

Add comment