A régi PNL-s gárda egyik tagja is szemrehányást tesz Bocnak: “kolozsvári kormányfőnk is volt, és mégsincs vasúti felüljárónk a Törökvágásnál”

Amióta a Bácsi út és Kisbács gazdaságilag fejlődésnek indult, és egyre többen járnak ebbe a zónába dolgozni, az autósok folyamatosan panaszkodnak a Törökvágásnál levő vasúti átjáró által okozott durva forgalmi dugókra. Az itt áthaladó minden egyes vonatszerelvény hosszan kígyózó gépkocsisorokat eredményez a vasút két oldalán. A város populista elöljárója, Emil Boc egy időben úgy tett, mintha hallaná és számításba venné ezeket a panaszokat, és bejelentette, hogy vasúti felüljárót épít oda. Immár vagy 4-5 év is eltelt a legutóbbi ilyen jellegű fogadkozása óta. Majd ezt követően elkezdte rákenni a dolgot a Román Vasúttársaságra (CFR) és a szállításügyi tárcára, hogy azok nem akarják kiállítani a szükséges engedélyeket. Ezek pedig valamikor korszerűsíteni fogják a vasútvonalat ezen a szakaszon, és akkor megépítik a felüljárót is. Ez tavaly, (természetesen) a parlamenti választások előtt került szóba (szavazzatok a PNL-re!). Azóta azonban eme szép ígéreteket behintette a dugókban várakozó sofőrök sűrű káromkodása. És senki nem tud semmit azóta.

Az érdekes azonban az, hogy már a Kolozs megyei PNL régi tagjai is kezdik felemelni szavukat Emil Boc ígérgetési és halasztgatási mániája ellen. 

”Itt mutatkozik meg a hozzá nem értés, hogy az ötcsillagos városban a Román Vasúttársaság fővonalán nincs se felüljárónk, se aluljárónk az autók számára. Az egész Dónát-negyed, Kisbács, a CFR stadion környéke és a Tetarom I ipari park frászol minden egyes áthaladó vonattól. A probléma már évek óta nagyon súlyos, és a hatóságok alszanak. Legutóbb a CFR-re kenték a dolgot, de vajon nem volt nekünk kolozsvári miniszterelnökünk? Vajon a vasúttársaság nem a kormány fennhatósága alá tartozott a szállításügyi minisztériumon keresztül?

A Cukorgyár utcán ugyanez a probléma, csak még nem durvult el ennyire, mert nem olyan nagy a forgalom. A város megnőtt, kiterjeszkedett, hogy lehetséges, hogy még mindig egyszerű vasúti átjárói vannak a vasúti fővonalon???” – írta Valentin Lungu, a régi Kolozs megyei PNL-s gárda tagja. 

Add comment