Raed Arafat keresztet vet az idei Untold és Neversea fesztiválra

Sem az Untold, sem a Neversea fesztivált nem tarthatják meg idén, jelentette ki Raed Arafat államtitkár, haangsúlyozva, hogy idejében tudatta ezt a szervezőkkel.  Ennek ellenére a szervezők továbbra is árulják a jegyeket, és nem hajlandóak lefújni a két eseményt.

Raed Arafat elmondta, hogy beszélt a Neversea és az Untold szervezőivel, és megemlítette nekik, hogy az idén nem lehet megtartani a két fesztivált, tehát jobb, ha elhalasztják ezeket jövő évre.

„Jelenlegi helyzet szerint biztosan nem; a Neversea pont az Untold után következett volna. Ez világos volt, és a megbeszéléseken is erről volt szó, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy idén elmaradnak. Ez világos volt. És fontos volt számukra, hogy ezt idejében tudják, mert ők nagyon időben kell tervezzenek és a tervezgetés költségei még nagyobb gondot jelentettek volna nekik. El kell halasztani ezeket az eseményeket egy évvel, ha lehet. Még mindig jobb, ha egy évet kihagynak szervezéssel együtt, mintha kifizetik a szervezésre a költségeket és utána felébrednek, hogy mégsem tarthatják meg az eseményt” – mondta Arafat az Antena 3 műsorában.

A Ziar de Cluj korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy míg Európa-szerte minden nagy fesztivált töröltek az idén, az Untold szervezői folytatták a jegyek eladását, hazudtak az embereknek és úgy viselkedtek, mintha a fesztivált meg tudnák tartani. Mindezt annak ellenére, hogy Raed Arafat világosan kifejtette, hogy beszélt a szervezőkkel ebben az ügyben, pont azért, hogy megvédje őket az óriási veszteségektől.

A fesztiválozók – úgy a külföldiek, mint a hazaiak – rájöttek már az UNTOD stratégiájára, ami abból áll, hogy minél több pénzt gyűjtsön be az eladott jegyek árából, mielőtt a fesztivált lefújná. Mindeddig ugyanis nem biztosították a jegyvásárlóknak azt a lehetőséget, hogy a pénzüket visszakapják, hanem csak azt ajánlották fel, hogy a most megvásárolt jegyet valamelyik következő Untold fesztiválon használhatják fel.

Az Untoldnak most még megvan rá a lehetősége, hogy javítson imidzsén azok előtt, akik évek óta hűségesen jártak az eseményre, és amikor végül eldönti, amit már rég el kellett volna döntenie, hogy lefújja az idei rendezvényt, akkor visszaadja a pénzt azoknak, akik ezt igényelni fogják.

Add comment