Rablás a Macrogrup Mărăști negyedi pénzváltóirodájánál

Vasárnap délután 3 óra körül kirabolták a Mărăști lakónegyedben található Macrogrup pénzváltóirodát. Arról a helyiségről van szó, amely az Optilens üzlete alatt van.

Az első információk szerint a tolvaj gázsrayt használva ártalmatlanította a pénzváltó alkalmazottját, és ellopta a pénzes kazettát. A stiridecluj.ro által közölt információk szerint a rabló azonban leejtette a kazettát, és az őrző-védő cég tagjainak sikerült elfognia.

A Kolozs megyei rendőr-főfelügyelőség (IPJ) azonban nem erősítette meg a rabló elfogásáról szóló értesítést. Az őrző-védő cégnek esetleg a pénzes kazettát sikerült visszaszereznie.

”További károk nem történtek” – állítják az exkluzívként megjelentetett hírben. Ez megint egy olyan dolog, amiről az IPJ nem tesz említést közleményében, amely azt írja, hogy “minősített rablás miatt nyomozás folyik az elkövető azonosítása, a bűncselekmény körülményeinek és az okozott kárnak a megállapítása céljából".

És ez az “exkluzívként eladott” újságírás, pedig az “újságíró” nem igazán érti, amit elmondanak neki, vagy ami az írott szövegben meg van fogalmazva.

"Délután fél négy körül értesítették a kolozsvári rendőrséget, hogy egy személy kirabolt egy pénzváltóirodát.

A kolozsvári rendőrség kiszállt a helyszínre ment, és nyomozást indított minősített rablás elkövetése, az elkövető azonosítása, a bűncselekmény körülményeinek és az okozott kárnak a megállapítása érdekében.

Az előzetes vizsgálatok megállapították, hogy a rablás elkövetése előtt a tolvaj könnygázsprayt használva ártalmatlanította a pénzváltóiroda alkalmazottját” – áll a Kolozs megyei rendőr-főfelügyelőség által a Știri de Cluj portálnak elköldött közleményben.

Add comment