A PSD Kolozs megyei szervezete véglegesítette parlamenti jelöltlistáját

A PSD Kolozs megyei szervezete véglegesítette parlamenti jelöltlistáját. A szenátusjelöltek listáját Vasile Dâncu, a párt Országos Bizottságának elnöke vezeti, a képviselőjelölt-listát pedig Patriciu Achimaș Cadariu orvos, a Cioloș-kormány volt egészségügyi minisztere és a kolozsvári onkológiai intézet igazgatója.

A szenátusi listán szerepel még Ciortea Răzvan, aki a PSD polgármesterjelöltje volt Tordán, Anastase Claudia volt helyi tanácsos, Mocanu Mihai közgazdász, Groza Florin és Oprea Laurențiu.

A képviselőjelöltek listáján a következők állnak még: Alexandru Cordoş, a Kolozs megyei szervezet ügyvivő elnöke, Ovidiu Săcară, Horea Chirteş és Cornel Itu, aki jelenleg is képviselő. A hatodik helyen Gabriela Ciot áll, majd Chiorean Laura, Glăvan Mădălin, Sălătioan Vasile megyei tanácsos, Muncelean Teodora, Băgăcean Marinel, Gherman Maria és Lup Dragoș következnek.

A Ziar de Cluj megkeresésére Alexandru Cordoș megyei ügyvivő elnök elmondta, reméli, hogy két-három képviselői és egy szenátori mandátumot sikerül majd megszereznie a szervezetnek. Ha a megyei szervezet a helyhatósági választásokon elért eredményhez hasonlót ér el a parlamenti választáson, egyetlen képviselői mandátumra számíthat.

Add comment