A Polaris közel jár ahhoz, hogy a megyei tanács csőbe húzza?

A Kolozs Megyei Tanács állítólag egy lépésre van attól, hogy visszamondja a szerződést a Polaris kórházzal – legalábbis ez derül ki Alin Tişe megyei tanácselnöknek a Look Plus csatorna România te priveşte című műsorában tett nyilatkozatából, amelyet a servuscluj.ro tolmácsol. Alin Tişe a következőt mondta: „Mi még egyetlen banit sem fizettünk a Polarisnak”.  

A koronavírus-járvány terjedését korlátozó plusz intézkedésként – arra az esetre felkészülve, hogy a járvány esetleg óriási kereteket öltött volna Romániában, próbára téve az egyébként is rossz állapotbann levő állami egészségügyi rendszert - a Kolozs megyei katasztrófavédelmi bizottság úgy döntött, jó lenne kibérelni egy tartalékkórházat, hogy a pácinens-özönnek eleget lehessen tenni. Tekintve azonban, hogy a COVID-19-cel megfertőződött személyek száma nem verte az eget, és most már csökkenőben van, a megyei katasztrófavédelmi bizottság holnap (csütörtök – szerk. megj.) dönt arról, hogy folytatja, vagy felbontja a bérlési szerződést a Polaris magánklinikával.

„A Kolozs megyei katasztrófavédelmi bizottság egy adott időpontban úgy döntött, hogy szükségünk van egy tartalékkórházra, amely segít, ha a fertőzött páciensek száma nagyon megugrik és az állami kórházak nem képesek ellátni őket. A megyei tanács akkor egyetértett azzal, hogy bizonyos pénzösszegért kibérel egy magánkórházat, amely a kolozsvári járványkórház külső osztályaként működne. Időközben azonban az esetek száma csökkent, így nincs szükség még egy kórházra. A bizottság holnap dönt arról, hogy fenntartja még a szerződést , vagy sem, mivel mi egy hónapnyi bért sem fizettünk ki eddig.

Gazdaságilag sem és helykihasználás szempontjából sem indokolt már kibérelni egy magánkórházat. Ismétlem, mi még egy banit sem fizettünk a Polarisnak, mivel vártunk két hetet, hogy lássuk, hogyan változik a betegek száma. Ha az esetek száma nőtt volna, és szükségünk lett volna erre a kórházra, csak abban az esetben fizetett volna bérletet a megyei tanács” – jelentette ki Alin Tişe megyei tanácselnök a Look Plus televizíó műsorában.

Add comment