Pivariu az új Șulea! Szászfenes elöljárója fantazmagórikus projekteket mutat be a Szamos-part elrendezéséről és felújításáról

Bogdan Pivariu szászfenesi polgármester a község megmentőjének szerepében tetszeleg, úgy érzi, ő az, aki Szászfenes minden problémáját megoldja, mintha nem lett volna tagja ő is a régi önkormányzatnak, alpolgármesterként.

Valamit azért mégis megtanult a fiatal Pivariu, amíg Șulea jobb keze volt, éspedig azt, miként is mutasson be mindenféle fantazmagórikus projektet papíron. A hétfőn tartott sajtótájékoztatóján Pivariu elöljáró egy teljesen futurisztikus projektet mutatott be arról, hogyan tervezi ő elrendezni a Szászfenesen átfolyó Kis-Szamos két partját. Arról a két partról van szó, ugye, amelyek szemétletrakatként szolgálnak. Pivariu arra még nem talált megoldást, miként akadályozza meg az embereket, hogy ne a Szamosba dobják a szemetet, de kiépített vízparti sétányról és kerékpársávról ábrándozik. Esetleg azok számára, akik a hulladékok között szeretnének sétálni.

Ismerünk még egy polgármestert Kolozsváron is, aki évek óta dolgozik a Szamos-part kiépítésén, nem túl nagy sikerrel. A kolozsváriakat azonban sikerült meggyőznie a szép fényképekkel, valószínűleg Pivariu is arra gondola, hogy ha ugyanazt a stratégiát követi, még több évig Szászfenes elöljárója marad.

Úgy tűnik azonban, hogy Szászfenesen az emberek nem annyira türelmesek, így Șulea, aki szintén egy sor soha meg nem megvalósuló projekttel etette a lakosságot, nem nyert egy újabb mandátumot, miután pártja megvonta tőle a támogatást. Utóda azonban méltó hozzá, folytatja a papíron szépen mutató projektek bemutatását, amelyek soha nem valósulnak azonban meg. Șulea volt a választási ígéretek bajnoka. A 2016-os választások előtt elhitette a szászfenesiekkel, hogy megépül a település déli körgyűrűje, ez a projekt azonban még öt év múltán sem kezdődött el.

A régi közigazgatástól örökbe hagyott projektek közül a legnagyobb az Eroilor utca felújítása. Pivariu természetesen esküdözött, hogy ez a projekt megvalósul, ha ő kerül a polgármesteri székbe, de mit ad isten? A munkálatokat végző Napoca cég azt állítja, hogy semmiféle választ nem kapott megkeresésére a polgármesteri hivataltól, így úgy döntött, hogy felbontja a szerződést. És ez Pivariu eddigi legnagyobb “megvalósítása”: a Napoca céggel kötött szerződés kudarca. Szászfenes lakói, akik minden reményüket az új polgármesterbe vetették, tovább járhatnak a sárban, kátyúkban.

Úgy tűnik, Szászfenesnek kijutott még egy gyönyörűen tervezgető polgármester, aki jól kitanulta ennek minden csínját-bínját elődjétől. De lehet, hogy mégis tévedünk, és Pivariu képes lesz Bocnak is leckét adni abból, hogyan kell elrendezni szépen a Szamos partját.

Add comment