Parkolóhely nélkül maradtak a monostoriak, akiknek garázsát lebontották: Mások szemtelenül elfoglalják a helyeket, amelyekért bérleti díjat fizettünk

Kolozsvár polgármesteri hivatala elkezdte lebontatni a garázsokat a lakónegyedekben, hogy több parkolóhelyet létesíthessen. Az egyetlen gond az, hogy több hónap is eltelik, mire a parkolóhelyeket ténylegesen meg- és kijelölik. Eközben a parkolóbérlettel rendelkező korábbi garázstulajdonosok arra ébrednek, hogy nincs hová parkolni az autójukat, mert a jelöletlen helyeken bárki parkolhat.

„Lebontották a garázsokat és leaszfaltozták a helyükön maradt teret, azonban nem parcellázták, jelölték ki a parkolóhelyeket. Mások meg szemtelenül elfoglalják azokat a helyeket, amelyekre pedig mi bérletet kötöttünk. Kérjük, minél előbb jelöljék ki a helyeket, és helyezzenek ki táblákat, hogy használhassuk parkolóhelyeinket, amelyekért fizettünk” - tett panaszt egy kolozsvári lakos.

A helyzet hasonló a Monostori negyed több részében, ahol a polgármesteri hivatal szintén lebontatta a garázsokat, de nem jelölte ki a parkolóhelyeket. A lakosság megemlíti, hogy többször is jelezte a problémát, és kérte a megoldását, de mindeddig hiába.

„A Fenesi út 60 szám alatt lebontották a garázsokat, és leaszfaltozták a helyüket. Az aszfaltozás már egy hónappal ezelőtt megtörtént, de a parkolóhelyeket még mindig nem jelölték ki, és nem osztották ki. A gond az, hogy bár egész évre kifizettük a parkolóhelyet (a parkolási bérleteket a garázsok lebontása előtt kifizették), sokszor nincs ahol hagynunk a kocsit, mivel mások elfoglalják a helyeket” – panaszolja egy mási lakos.

A polgármesteri hivatalnak van egy standard válasza a kolozsváriaktól érkező panaszokra, amely egyáltalán nem elégíti ki a fent említett helyzetben levőket.

„A parkolóhelyeket a parkolási terület átadása után jelölik ki” – állítja a hivatal.

A kolozsváriak meg értetlenkednek: „Ki kell átadja, és kinek? Szinte eltelt egy fél év amióta a munkálatokat elkezdték.” Konkrét választ várunk, konkrét dátummal, mert már rég be kellett volna fejezni az egész munkálatot.

Add comment