Óriási veszteségei vannak a pandémia miatt a Grand Hotel Italiának. A tavalyi évet 1,3 millió eurós veszteséggel zárta, alkalmazottainak száma felére csökkent

A kormány által a HoReCa-szolgáltatókra kirótt korlátozások eredményei a tavalyi pénzügyi jelentésekből láthatók a legjobban. Az ágazatban működő vállalkozások a hatalmas, több millió eurós nyereségből ugyanolyan hatalmas veszteségekbe kerültek. Mind az üzleti forgalom, mind az alkalmazottak száma csökkent az ágazatban.

Az olasz tulajdonban levő, Bună Ziua negyedben található Grand Hotel Italia forgalma jelentősen csökkent. Így 2020-ra 1,2 millió eurós forgalmat jelentett, míg 2019-ben 5,4 millió eurós, 2018-ban pedig 5,2 millió eurós forgalmat regisztrált.

Az olaszok tavaly több mint 1,3 millió eurós veszteséget könyvelhettek el, míg a 2019-es évet 1,3 millió eurós nyereséggel, a 2018-as évet pedig több mint 2 millió eurós nyereséggel zárták. Ekkora vesztegéget legutóbb 2011-ben jegyzett a vállalkozás.

A tavalyi év során a Grand Hotel Italiának átlagosan 42 alkalmazottja volt, míg a 2019-ben ez a szám 83-ra, 2018-ban 85-re rúgott. 

A Grand Hotel tulajdonosai az olasz Luciana Perugini (29%), Paola Batani (22%), Cristina Batani (22%), Gianni Batani (22%) és a román Simion Prunean (5%).

„A Grand Hotel Italia Antonio Batani úr kivételes vállalkozói tehetségéből született, és része a nemzetközileg elismert Select Hotels Collection láncnak. Rimini, Milano Marittima, Cesenatico és Cervia tengerpartjain, az Acquapartita-tó partján Bagno di Romagnában vagy a lenyűgöző Kolozsváron a Select Hotels Collection csoport mind a 13 szállodája a legmagasabb színvonalú vendégszeretetet, kifinomultságot és kényelmet kínálja” – olvasható a szálloda honlapján.

 

Add comment