OLCSÓ CSALÁSOK: A turistáknak a Sóoltár elé helyezett pénzadományait pizzára, sörre és cigire költötte a vezetőség és a személyzet egy része a tordai sóbányában

Egy új önkormányzat, amely véghezvinne egy reális leltározást a tordai sóbányában. Sokként érné őket, hogy milyen lopások folytak itt és mennyire rosszul menedzselték a bányát” – tette hozzá az említett forrás. Saját hasznára használta fel a turisták adományait a tordai sóbánya néhány alkalmazottja és vezetőségi tagja, állítják a vállalat alkalmazottai az infoaries.ro portál szerint. Az alkalmazottak azt állítják, hogy e helyzet miatt a tisztességes alkalmazottak szégyenkeztek, mások viszont irigykedtek, mivel nem mindenki jutott oda, hogy Szűz Mária lábai előtt összeszedjen egy cigire valót.

Ez a történet egy olcsó provinciális csalás példája. Annak érdekében, hogy a turistákat adakozásra bírják, a tordai sóbánya alkalmazottai furfanghoz folyamodtak: ők maguk dugtak be néhány bankjegyet a Sóoltár vitrinébe.

A turisták pedig adakoztak: érméket vagy bankjegyeket dobtak be az oltárhoz. Ezek a pénzek azonban ritkán jutottak be a vállalat kasszájába, mesélik az InfoAries.ro forrásai. A civilizált világban a turisták által bedobált pénzeket vagy ott hagyják – ha érmékről van szó -, vagy pedig felveszik a múzeumok könyvelésébe adomány címszó alatt.  

A tordai sóbányában ez azonban másként van. A pénzt az alkalmazottak szedték össze a vezetőség néhány tagjának jóváhagyásával.

”Pizzát és sört vettek arra a pénzre. Néhanapján adtak egy-egy tízest cigarettára a takarítónak” – meséli az InfoAries.ro forrása.

”Monica Codreanu, az új igazgatónő  megpróbálta korlátozni az adományozás jelenségét. Átlátszó ragasztószalaggal ragasztották le a vitrin ajtaját. Jött az egyik idegenvezető, leszedte a ragasztószalagot és ő maga tett be csalipénzt a vitrinbe. A helyzet már nevetségessé vált, mert a szerszámokat felsorakoztató vitrinekbe is dugtak be pénzt” – meséli az említett forrás.

A tordai sóbányabeli lopások

Az InfoAries.ro forrása szerint többek között ezek történtek a vállalatnál az utóbbi időben: deszkák jutottak el a bányából a bánya egyik vezetője rokonainak a házához, a kissé sérült csónakokat olcsón eladták a pártfogolt alkalmazottaknak, az egyik alkalmazottat elkapták a sóbánya egyik számítógépével a csomagjában hazafelé menet, a nyugágyak és napernyők egy része szőrén-szálán eltűnt.

Az InfoAries.ro hivatalos állásfoglalást kért ebben az ügyben a közvállalat vezetőségétől, ez azonban nem érkezett meg.

Add comment