Olaszországból származó szemetet égetnek el a Pataréten? Több ezer köbméter, olasz feliratú hulladék került a RADP szemétlerakójába

Megközelítőleg 7.000 köbméter, bálákba összepréselt műanyag hulladék van lerakva a kolozsvári közterület fenntartó vállalat (RADP) pataréti szeméttelepén. A hulladékokon kizárólag olasz nyelvű feliratok vannak, ami azt sugallja, hogy ezek Olaszországból származnak. A Bihar Megyei Környezetvédelmi Őrség két cégnél indított vizsgálatot, amelyek kapcsolatban állnak az olasz hulladékmaffiával, tájékoztat a Realitatea.net.

A mintegy 7.000 köbméternyi, szeletíven szortált műanyag hulladék a patarérti telepen bálákba van összepréselve, ami azt sugallja, hogy a szemetet más vidékekről szállították ide tehergépkocsikkal, tehát nem Kolozs megyéből származik.

Amint az a RADP munkásainak az Adevărul riportereinek elküldött fotóiról látszik, a hulladékok feliratai olasz nyelvűek, tehát, lehetséges, hogy onnan származnak. Mi több, a környéken lakók azt mondják, hogy ezeket a bálákat 2019 szeptemberében kezdték a Patarétre szállítani tehergépkocsikkal. A hulladékokat álltólag el kellett volna égetni a közeli pirolízis állomáson. 

  • PS: a Ziard de Cluj felvetett néhány kérdést a témával kapcsolatban a Környezetvédelmi Őrségnek és a RADP-nek, a válaszokkal majd visszatérünk.

Add comment