OKOS gödrök Kolozsvár szívében

Kolozsváron nem csupán az utcák okosak már, hanem az úttesten levő gödrök is. Míg Kolozsvár egyetlen okos utcáját nem régen avatták fel a Mărăști negyedben, az önkormányzat képviselői sietségükben elfelejtették bemutatni a legújabb folyamatban levő projektet, Kolozsvár kellős közepén, a Széchenyi tér környékén. A Dávid Ferenc utcáról van szó, amely bekerült egy európai „foltozgatási” programba, melyet nevezzünk „okos gödrök” projektnek.

Amint a mellékelt fotókon láthatják, a munkálatok folyamatosan zajlanak, így az utca nagy részéről felmarták az aszfaltot, a másik részét pedig agyonfoltozták.

A tőszomszédságban található Szappany (Tipografiei) utcát nemrég korszerűsítették, egy rakás oszlopocskát helyeztek el a gyalogosok védelme érdekében, viszont nagyon kevés fát. Ezt az utcát az önkormányzat elfelejtette a felújított Híd (Regele Ferdinand) utcával együtt átadni, a polgármesteri hivatal valószínűleg arra vár, hogy a Tűzoltóroronynál zajló munlálatok végeztével adja majd ezt is át. A torony munkálatai már több éve zajlanak, hatalmas építőtelep ez is a város közepén.

Add comment