November 16-ától Szamosfalvára, egy tágasabb székhelyre költözik a vezetői jogosítvány- és gépjármű-nyilvántartó iroda

Hétfőtől, november 16-ától kezdődően a vezetői jogosítvány- és gépjármű-nyilvántartó iroda új, Szamosfalván megnyitott székhelyén működik: a Szamosfalvi út (Traian Vuia) 157-es szám alatt, a Kolozs megyei vámhivatal épületében.

Az új székhelyen kétszer akkora a tér, mint a régi székhelyen, és minden szükséges felszereléssel ellátták annak érdekében, hogy a járvány megkövetelte egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlódhasson az ügyfélszolgálat.

Az épületben 11 ügyfélfogadó ablak lesz a különböző szolgáltatásoknak: gépjárműbejegyzés, ideiglenes rendszámok, iratkiadás, gyakorlati járművezetői vizsga újraütemezése, gépjárművezetői jogosítvány kicserélése, vizsgadosszié benyújtása. Az ügyfélfogadó ablakok elhelyezése megkönnyíti az ügyfélfogadás menetét, emiatt több ügyfelet tudnak fogadni, rövidebb időn belül.

Az új székhely egy másik előnye, hogy a jogosítványért folyamodók egy nagyobb teremben tehetik le az elméleti vizsgát. Hétfőtől 14 személy vizsgázhat egyszerre a megfelelő egészségügyi óvintézkedések - fizikai távolság – betartásával. A terem méretei miatt a régi székhelyen legtöbb heten vizsgázhattak.

Az épületben helyet kapnak ugyanakkor a kolozsvári polgármesteri hivatal adó- és illeték kifizetésére szolgáló ügyfélfogadó ablakok is, így egy helyen lehet mindent elintézni.

Az épület mellett egy 100 férőhelyes parkolót is kialakítottak a polgárok számára, illetve a járdát is kijavították és gyalogátjárót alakítottak ki.

A közelben buszmegállót alakítottak ki, így a lakosság könnyen eljut az irodához, amely az 5-ös trolibusz és a 8-as busz, illetve a Kolozsvár és Apahida között járó buszok útvonalán fekszik.

Az iroda tájékoztat ugyanakkor, hogy minden, november 13-ára beütemezett  tevékenységet – pl. elméleti, vagy gyakorlati vizsgát – illetve ügyfélfogadói időpontot automatikusan átütemeznek november 21-ére, szombatra, az időintervallumok pedig ugyanazok maradnak.

Add comment