Mobil oltási karavánokat szeretne Kolozsvár lakónegyedeiben Boc, hogy az átoltottsági szint tovább emelkedjen

Bár Kolozsvár jól áll az átoltottság terén, Emil Boc polgármester lakónegyedi oltási karavánokat szeretne, hogy tovább emelkedjen az átoltottsági szint úgy a város, mind a megye szintjén.

Emil Boc polgármester azt javasolta, hogy mobil oltási karavánokat szervezzenek a városban, amelyek saját lakókörzetükben oltják be az embereket.

Bár kifejtette, hogy elégedett az oltáskampány kolozsvári eredményeivel, Boc további javaslatokkal állt eől az átoltottsági arány javítása érdekében:

„Kolozsvár az első helyen áll Romániában az átoltottságot illetően.

A város nagyon jól teljesített. Minikaravánokat is szerveztünk már, például a hajléktalanok, a szociális központokban lakók, vagy a házhoz kötött személyek beoltására.

Azt javasoltam, lássuk, sikerül-e megvalósítani, hogy mobil oltókaravánokat küldjünk a város lakónegyedeibe, menjünk ki egy-egy negyedbe, és biztassuk az embereket, hogy ott helyben vegyék fel az oltást.

Például ki lehetne menni a Mărăști-térre, vagy a vonatállomás elé.

De jelenleg a falvak képezik a prioritást, emiatt ezeknek a karavánoknak a falvakba is ki kell szállniuk, és a Johnson&Johnson vakcinájával kell oltaniuk, mivel abból egyetlen adag szükséges, így ez pont megfelelő a nehezebben megközelíthető vidékeken.

Ha azonban lehetséges, a város lakótelepeire is kiszállhatnak karavánok” – jelentette ki pénteken Emil Boc elöljáró.

Ahhoz, hogy ez a projekt működjön, megfelelő felszerelésre van szükség:

 „Meglátjuk – szükség lesz speciális felszerelésre, most a prioritás a falvak lakóin van” – tette hozzá Boc.

Az országos oltási platform adatai szerint a lakosság átoltottságát tekintve Kolozs megye a második helyen áll 33,17 százalékkal, csupán a  főváros előzi meg, ahol az arány 36,05 százalék volt csütürtökön. Az adatok a legalább egy dózis vakcinát csütörtök délig felvevő személyekre vonatkoznak.

Kolozsváron 1,15 ezrelék a fertőzöttségi ráta.

Add comment