Menesztették Petre Șușcát a Kolozs Megyei Kórház éléről

Menesztette az egészségügyi miniszter a Kolozs megyei kórház igazgatói tisztségéből Petre Șuscát. Vlad Voiculescu Claudia Ghermant, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem docensét, a 2-es számú sebészeti klinika általános sebészeti főorvosát nevezte ki a kórház élére.

Gherman ügyvivő menedzsere lesz a kórháznak a versenyvizsga kiírásáig, és legtöbb 6 hónapig töltheti be ezt a funkciót. A miniszter az igazgatótanács összetételét is módosította: Marius Ionuţ Ungureanu, Călin George Dindelegan és Simona Rednic a tanács tagjai, mindannyian az egészségügyi tárca képviselőiként, tájékoztat az adevarul.ro.

Petre Șusca 2013-tól kezdődően hét évig volt a megyei kórház igazgatója. Az elmúlt években Emanuel Ungureanu képviselő, Vlad Voiculescu miniszter pártkollégája folyamatosan kritizálta a kórházmenedzsert, több ízben tett ellene panaszt, melyek következtében háromszor ki is szállt az egészségügyi minisztérium Ellenőrző Testülete, és az ellenőrök egy sor szabálytalanságot találtak.

„Gratulálok Vlad Voiculescu miniszter úrnak, mert volt bátorsága leváltani a kolozsvári egészségügyi rendszer egyik legártalmasabb kórházigazgatóját, Petrică Şuşcát. Emlékeztetnék az egészségügyi minisztérium Ellenőrző Testületének három jelentésére, amelyek rámutattak arra, hogy az általam jelzett és a Şuşca által elkövetett visszaélések nem légből kapottak voltak. Várom a minisztérium utolsó jelentését, hogy közzétehessek egy újabb, Şuşca által Florin Stamatian volt PNL-s képviselővel közösen elkövetett óriási visszaélést, a több millió eurós értékű európai projekt, az Imogen szándékos megsemmisítését. Miután közzé teszem a Şuşca 7 éves mandátuma alatt aláírt szerződéseket, önök is látni fogják azt az óriási közpénzpazarlást, amely a Kolozs Megyei Kórházban zajlott. Remélem, hogy az igazgatótanács és a kórház új menedzsere a legrövidebb időn belül kiír egy korrekt és átlátható versenyvizsgát az igazgatói tisztség betöltésére, hogy egy politikai kapcsolatoktól mentes egészségügyi szakember kerüljön az intézmény élére. A szakbizottsági meghallgatáson felkértem Vlad Voiculescut, hogy ne keverje bele a politikát az egészségügyi intézmények menedzsmentjébe, és nem is fogja ezt tenni. Sem Gherman asszonynak, sem az igazgatótanács három tagjának nincs kapcsolata egyik párttal sem. A régi igazgatótanácsot Florian vezette, egy régi PSD-s, aki azonban most közel áll Bochoz és Rushoz. Elég volt a rablásból, rúgjuk ki a politrukokat az egészségügyi rendszerből” – nyilatkozta Emanuel Ungureanu képviselő, az alsóház egészségügyi bizottságának tagja az adevarul.ro.-nak.

Add comment