Meg lehet tartani a tanévzáró ünnepségeket: a Hivatalos Közlönyben megjelentek a feltételek

Meg lehet tartani a tanévzáró ünnepségeket és a végző osztályok bankettjeit, jelentette be Gabriel Avrămescu liberális törvényhozó, aki korábban azt az egészségügyi minisztertől és Raed Arafat belügyi államtitkártól, hogy találjanak megoldásokat arra, hogy a végzős osztályok diákjai részt vehessenek az év végi iskolai ünnepségeken és évzáró bulikon.

"Sikerült! A tanulóknak lesz évzáró ünnepségük. Amint azt néhány nappal ezelőtt mondtam, felvetettem az ügyet a parlamentben, és azt kértem az egészségügyi minisztertől és Raed Arafat belügyi államtitkártól, hogy találjanak megoldásokat arra, hogy a végzős diákokat ne fosszuk meg életük legszebb emlékeitől, az utolsó kicsengetés és a bankettek élményétől, amelyeken búcsút vesznek társaiktól és tanáraiktól, akikkel az utóbbi 4 tanévet töltötték. És sikerült! Megjelent a Hivatalos Közlönyben a kormányhatározat, amely engedélyezi a tanévzáró ünnepségek megtartását!” – jelentette ki Gabriel Avrămescu Buzău megyei PNL-s képviselő.

Hangsúlyozta azonban, hogy egy sor szabályt be kell majd tartani, hogy ezek az események biztonságos körülmények között zajlódhassanak le.

A tanévzáró ünnepségeket szabályozó kormányhatározat értelmében „meg lehet szervezni a szabadtéri évzáró ünnepségeket, amelyeken a pedagógusok, a diákok és a diákok hozzátartozói is részt vehetnek. Az eseményen azonban csak azok a hozzátartozók vehetnek részt, akik már több mint 10 napja be vannak oltva koronavírus ellen (mindkét dózissal), akik fel tudják mutatni egy 72 óránál nem régebbi RT-PCR teszt negatív eredményét, vagy egy 24 óránál nem régebbi hivatalos antigén teszt eredményét, vagy pedig egy bizonylatot arról, hogy átestek a koronavírus fertőzésen (minimum 15, maximum 90 napja)”.

Add comment