A második bűnvádi eljárás Șulea ellen? Az ügyészek vizsgálódnak a szászfenesi focipályán tartott meccs miatt!

A kolozsvári törvényszéki ügyészség in rem bűnvádi eljárást indított a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. A szászfenesi futballpályán szombat este lejátszott mérkőzés miatt vizsgálódnak, amelyet Horia Șulea polgármester nagy garral avatott fel a választási kampányban.

A szászfenesi önkormányzati hatóságok szeptember 19-én, szombaton felavatták a 4. ligában játszó helyi focicsapat stadionján újonnan felszerelt világító-berendezést. Az eseményt Horia Șulea polgármester kezdeményezésére szervezték meg, a világító-berendezés, amelyet áprilisban, a szükségállapot idején vásároltak meg, 93.000 euróba került. A felavatáson a csapat drukkerei fáklyás és tűzijátékos bemutatót tartottak, az elöljáró pedig beszédet mondott. A Kolozsvár tőszomszédságában levő stadionban tartott eseményen még véletlenül sem tartották be a koronavírus-járvány terjedését megakadályozni hivatott egészségügyi intézkedéseket.

„2020. szeptember 19-én a kolozsvári törvényszéki ügyészség in rem bűnvádi eljárást indított a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt a Kolozs megyei Szászfenes község futballpályáján aznap este 7 órától zajló esemény miatt, amelyen megközelítőleg 400 személy vett részt a fizikai távolságtartás betartása nélkül” – mutat rá közleményében az ügyészség.

A szászfenesi polgármester ellen korábban már indult bűnvádi eljárás hivatali visszaélés miatt. A bíróság alapfokon három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, ami ellen Șulea fellebbezett.

Horia Șulea korábban a Nemzeti Liberális Párt tagja volt, most azonban függetlenként szállt versenybe egy újabb mandátumért.

Add comment