A Liviu Neag vezette CTP úgy működik, mint egy középkori szekér-kocsipark. A “megújult” kocsipark a garázsok mélyén várja a jobb napokat, de a pénzt, azt költik

A kolozsvári tömegszállítási vállalat (CTP), amelyet a kommunista őskövületek ideje óta Liviu Neag vezet és teleszőtte a vállalatot a rokonaival, ismerőseivel és kapcsolataival, mindenféle, a DIGITÁLIS KORSZAKNAK  megfelelő kommunikációs eszközök nélkül működik a digitalis Kolozsváron. Már csak az hiányzik, hogy Neag a várost körülvevő dombokról füstjelekkel kommunikáljon, és akkor valós képet kapnánk arról, mennyire érdekli a polgárok érdeke. A Kolozsvári Városi Mobilitás aktivistái Facebook-oldalukon hívják fel a figyelmet ezekre a dolgokra, illetve a hazugságokra a közszállítási kocsipark “megújítását” illetően: 

„A CTP-nek még nincs Facebook vagy Instagram oldala, a legújabb információkat A4-es lapokra fekete-fehéren kinyomtatva, bizonyos megállókban teszik közzé, azaz ragasztják ki. A kényeskedők számára pedig létezik egy fixtelefonszám is.

A tavaly a vállalat által átvett új trolibuszok közül 8 még soha nem került forgalomba. Ugyanakkor több mint 60 modern, a tolókocsik fel- és leszállására alkalmas trolibuszt már több mint 6 hónapja nem használnak. Október végén még mindig nem működik egyik sem azok közül az új trolibusz-útvonalak közül, amelyeket első körben júliusra, majd augusztusra ígértek.

Az új Astra villamosokat áprilisban kezdték el kiszállítani, eddig mindössze hetet sikerült. Több mint fél évvel az első új villamosok megérkezése után még mindig nem helyeztek egy új szerelvényt sem forgalomba.

Az új villamosok és trolibuszok a garázsban várakoznak tehát, a vállalat csak a 10 másodkézből vásárolt, 15 éves EURO 3-as buszt helyezte használatba 2020-ban, amelyeket előbb gyorsan átfestett lilára. Ezek a buszok más, szintén EURO 3-as diesel-buszokat váltottak fel” – olvasható a Kolozsvári Városi Mobilitás Facebook-oldalán.

Add comment