Liviu Alexa, a Kolozs megyei PSD elnöke Ovidiu Chifor, a megyei sport és ifjúsági igazgatóság vezetőjének lemondását követeli: „A Horia Demian Sportcsarnok nem ószer! A kolozsvári U tiszteletet érdemel!”

A kolozsvári U női kézilabdacsapata szeptember 15-én szégyenteljes vereséget szenvedett a SCM Râmnicu Vâlceatól (8 – 20 volt az eredmény a félidőben). A csapat Tordán kellett játsszon, mivel a Horia Demian Sportcsarnokot a Kolozs Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, pontosabban Ovidiu Chifor igazgató, bérbe adta egy ruhavásárnak, amely kiteregette termékeit azon a pályán, ahol a kolozsvári sport nagyjai oly sok sikert értek el az idők folyamán.

Liviu Alexa, a PSD Kolozs megyei szervezetének elnöke úgy véli, Ovidiu Chifornak be kellene nyújtania lemondását, több ok miatt is:

„A durva inkompetenciája miatt felszólítom Ovidiu Chifort, hogy mondjon le a Kolozs Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság éléről, ahová Remus Lăpuşan szerezte be nagy nehezen, mivel Chifor TÖBB ÍZBEN IS elszúrt egy versenyvizsgát egy olyan tisztségre, amelyet direkt neki készítettek elő, és ahol egyedüli jelentkező volt. Sokat elmond rólad az, ha elszúrsz egy olyan versenyvizsgát, amelyen egyedüli jelentkező vagy és neked szánják a tisztséget. Itt az ideje, hogy Chifor úr távozzon. Az igazgatóságnak egy, a sport világát ismerő emberre van szüksége, egy olyan személyre, akit a sportvilág elismer, aki tanult és korszerű ötletei vannak, aki képes programokat szervezni és véghezvinni.

Chifor nem volt képes tenni valamit az ifjúságért, vagy azért, hogy a sportot minél több emberrel megkedveltesse Kolozsváron. Arra képes volt, hogy felvegye a fizetését, vagy hogy tömegével szállásolja el ismerőseit a Nicolae Cristea utcán levő bentlakásban, vagy hogy egy házi cégnek engedélyezze az outdoor-reklámozást. A pohár akkor telt be azonban, amikor a Horia Demian Sportcsarnokot ruhabutikká alakította át. A múlt héten a kolozsvári U női kézilabdacsapata nem tudott itthon játszani, mivel Chifor holmi butikusoknak adta bérbe a csarnokot. A sportcsarnok az a SPORTOK csarnoka, nem pedig a csencselőké. Az U kosárlabda, kézilabda és röplabda csapata így is sokat szenved Ovidiu Vasu rossz menedzsmentjétől, miért kell a kolozsvári U-t még így is megalázni? Várom Chifor lemondását” – írta Liviu Alexa, a PSD Kolozs megyei szervezetének elnöke Facebook-bejegyzésében.

 

Add comment