Licitre bocsátja a városháza a Fő téri és a Deák Ferenc utcai teraszokat és bódékat. A bérleti díj öt évre szól

A városháza 12 teraszt és 2 bódét bocsát licitre bérlés céljából a Fő téren, illetve 9 teraszt és 2 bodét a Deák Ferenc utcában. A legfontosabb kritérium a minél magasabb bérleti díj: ez 40%-ot teszi ki majd az összegyűjthető pontszámból. Az ajánlattevő gazdasági-pénzügyi kapacitása pedig 20%-át teszi ki a pontszámnak.

A Fő téren és a Deák Ferenc utcában eddig helyet bérlő legtöbb kereskedelmi egységnek májusban lejárt már a szerződése, vagy lejár a közeljövőben. A Fő tér nyugati oldalán kialakított gyalogosövezetet licitre bocsátja tehát a városháza: öt évre lehet kibérelni a parcellákat, meghosszabbítási lehetőség nélkül.

A bérleti díj 2020 áprilisára érvényes minimális ára 48 lej/négyzetméter/hó, ezt azonban a közbeszerzési eljárás lezajlásáig kiigazítják az inflációs rátával, illetve az Országos Statisztikai Hivatal (INS) által közölt fogyasztói árindex értékével.

“A bérbe adó hatóság biztosítani fogja a parcella teljes használati jogát a bérlés teljes időszakára. A nyertesnek folyamatosan biztosítania kell a parcella kihasználását, amit a maga során nem adhat bérbe harmadik félnek. A most elnyert bérlési jog nem vonatkozik a november 10-e és január 10-e közé eső időszakra, amikor a Fő téren a minden évben megrendezett karácsonyi vásárr zajlik” – áll a határozattervezetben.

A Deák Ferenc utcai parcellák esetében a minimális bérleti díj értéke megegyezik a Fő téri parcellákéval.

A bódék esetében a minimális bérleti díj értéke 2489 lej/hónap a Fő téren található építmények esetében, illetve 1734 lej/hónap a Deák Ferenc utcai 6 bódé esetében. A Fő téren található bódék területe 9,45 négyzetméter, a Deák Ferenc utcai bódéké pedig 7,35 és 9,45 négyzetméter közötti.

“A Fő téren található két multifunkcionális bódé azonos méretű és formájú, villamosáram, ivóvíz és klímaberendezés található bennük, egyaránt megfelelőek újságok/könyvek, virágok, szuvenírek forgalmazására, vagy utcán fogyasztható elkészített élelmiszerek eladására” – áll a Fő téri bódékra vonatkozó határozattervezetben.

Kolozsvár polgármesteri hivatala 2017 májusában állította fel a város központjában a két bódét, összesen 65.000 eurót költve rájuk. Ezekben a tervek szerint szuveníreket és virágokat kellett volna árulni. A PSD kolozsvári fiókszervezetének tagjai akkor azzal fenyegettek, hogy a Számvevőszéken jelentik az ügyet, tekintve, hogy a két bódé annyiba került, mint egy kolozsvári lakás ára.

Add comment