Lehetséges, hogy szombaton is iskolába kell majd menni a tananyag bepótlására, mondja a tanügyminiszter

Lehetséges, hogy szombaton is iskolába kell majd menniük a diákoknak és tanároknak, jelentette ki Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter, aki szerint nincs olyan iskola Romániában, ahol ne lenne szükség a tananyag bepótlására. A miniszter szerint az órákat a második félévben kell bepótolni, a tanítási időn kívül, így a tanulók és a tanárok is kénytelenek lesznek több időt tölteni az iskolában, sőt, szombaton is be kell majd menniük.

„A 7203 iskola között egy sincs, amely azt mondaná, hogy nincs szükség semmiféle bepótlásra. Meggyőződésem, hogy minden tanárnak részt kell majd vennie ebben az akcióban többé vagy kevésbé. Abban megegyeztünk, hogy ezeket az órákat szemtől szembe kell megtartani a második félévben, és a tanítási időn kívül.

Világos tehát, hogy több órát kell majd az iskolában tölteni.

Ez azt is jelentheti, hogy szombaton járnak be, de ezt még meglátjuk” – mutatott rá a tanügyminiszter az europafm-nek nyilatkozva.

Sorin Cîmpeanu leszögezte, hogy a tanárok plusz pénzt kapnak a pótórákért, és ezeket európai pénzekből fogják fizetni; megközelítőleg 30 millió euró áll rendelkezésre.

Hétfőn kezdődött el újra az iskola, a téli vakációt követően a diákok továbbra is online folytatják az első félévet.

A 2020-2021-es tanév 34 hetes, az első félév 2020. szeptember 14-étől 2021. január 29-éig tart, a második szemeszter február 8-án kezdődik és június 18-án ér véget.

A félévközi vakáció január 30-a és február 7-e között lesz, a tavaszi vakáció pedig idén április 2-a és 11-e, illetve április 30-a és május 9-e közé esik.     

A nyári vakáció június 18-án veszi kezdetét.

A végzős osztályok esetében az iskolai év rövidebb: a 12. osztályosok számára 32 hetes, a nyolcadikosok számára 33 hetes. Így esetükben június 4-én, illetve június 11-én ér véget a tanítás.

Add comment