Lehet szavazni a részvételi költségvetés projektjeire. A 103 benyújtott projektből 20-at minősítettek megvalósíthatónak

Elkezdődött Kolozsváron a hét elején a 4. részvételi költségvetés-tervezés szavazási időszaka. Mindenki szavazhat, aki Kolozsváron lakik, dolgozik vagy tanul, és betöltötte a 18. évet. A 103 benyújtott projektből 20-at választott ki, mint megvalósíthatót a polgármesteri hivatal műszaki elemző bizottsága. A polgároknak ezek közül kell választaniuk.

A szavazás kizárólag online zajlik a www.bugetareparticipativa.ro weboldalon, szeptember 13-a és november 28-a között.

Az állampolgárok mindegyik területről egy-egy projektre adhatják le voksukat, a legtöbb szavazatot kapó projektek nyernek, függetlenül attól, melyik kategóriába tartoznak.

Ahhoz, hogy szavazási jogukkal éljenek, a kolozsváriaknak felhasználói fiókot kell létrehozniuk a www.bugetareparticipativa.ro platformon.

Azok is leadhatják voksukat, akiktől az online kommunikáció idegen, vagy épp nincs internetes hozzáférésük, mivel a polgármesteri hivatal irodát működtet a sétatéri Kaszinó épületében berendezett kulturális központban. Az iroda szeptember 20-a és november 28-a között, hétfőtől vasárnapig 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket. A városháza alkalmazottai segíteni fognak a polgároknak, hogy szavazatukat leadhassák az általuk kiválasztott projektekre.

A kulturális központban kötelező a védőmaszk használata.

Add comment