Lefújták a szászfenesi községnapokat a magas koronavírus fertőzöttségi ráta miatt

Szászfenes előljárója nem követi párt- és hivatali kollégája, Emil Boc kolozsvári polgármester gyakorlatát. Míg Kolozsvár fesztiválozik, Bogdan Pivariu bejelentette, hogy kötelességének érzi lefújni a szászfenesi községnapokat, figyelembe véve, hogy Kolozsváron, Szászfenesen, Szinden és Tordaszentlászlón a koronavírus fertőzöttségi rátája lakosságarányosan meghaladta a 2 ezreléket.

„Kénytelenek vagyunk lemondani a szászfenesi napok megszervezéséről! Azért döntöttünk így, mert az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a COVID-19-esetek száma Kolozs megyében és a község szintjén is.

Sajnálom, hogy kénytelenek vagyunk megvonni a helyi közösségtől ezt az eseménysorozatot és szórakozási lehetőséget, de felelősen kell viselkednünk, és az adott helyzetnek megfelelően kell döntenünk. Szerencsére a nyár folyamán egy sor rendezvénynek örülhettek a szászfenesiek. Ott volt például a TIFF fesztivál, amelynek keretében most első alkalommal Szászfenesen is tartottak vetítéseket, vagy a Kolozsvári termékek és a Moving Szászfenes rendezvények. De június 1-jén is együtt ünnepeltük a gyereknapot és júliusban színházelőadásokban is részünk volt” – jelentette ki a polgármester.

A Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság csütörtökön egy sor megszorító intézkedés életbe léptetéséről döntött azokon a településeken, amelyekben a koronavírus fertőzöttségi rátája lakosságarányosan meghaladta a 2 ezreléket. A 180-as számú határozat értelmében az intézkedések Kolozsvárt, illetve Szászfenes, Tordaszentlászló és Szind községeket érintik szeptember 17-én kezdődően, 14 napig.

A bizottság adatai szerint a megyeszékhelyen 2,15 ezrelék volt a döntéskor a fertőzöttségi incidencia, a tőszomszédságában levő Szászfenesen 2,21 ezrelék, Tordaszentlászlón 2,67 ezrelék, Szinden pedig 3,1 ezrelék.

Add comment