Lebontják a Trefort utcai Marty vendéglőt, új épületet húznak fel. Az új épület ellen az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem kifogást emelt

Lebontják a Trefort (Victor Babeș) utca 39-39A szám alatti, a Marty vendéglőnek helyet adó épületet. Az új épületre vonatkozó részletes városrendezési terv (PUD) megérkezett a városi tanácshoz, és a jövő héten tárgyalják a helyi tanácsosok. A Marty Pan kft., a telek tulajdonosa egy vegyes, több emeletes épület (lakó- és közfunkciók) építését javasolja. A projekt szerint az épület alagsorral és 3 emelettel rendelkezne.

A parcella, amelyre az új épületet fölhúznák, 990 négyzetméter, északi, deli és keleti oldalán épületek vannak.

A gyalogos és kocsibejáró a Trefort utcáról nyílna. Az épületnek 16 parkolóhelye lesz a mélygarázban, illetve 7 a felszínen.

A PUD elkészítése előtt közvitát tartottak, amelyen a szomszédos parcellákon levő épületek tulajdonosai is részt vettek. A Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (UMF) vezetősége többek között azt kifogásolta, hogy a leendő tömb ablakai az UMF udvarára néznek.

Erre válaszként a projekt kedvezményezettjei kijelentették, hogy minden tervezett ablak esetében “be fogják tartan a polgári törvénykönyv előírásait”.

A kolozsvári Marty Pan kft. a következő tulajdonosi körrel rendelkezik: Marceluș Lucian Suciu (80%), Cosmin Dan Chiorean (10%)és Vasile Sorin Coste (10%).

Tavaly a vállalat több mint 1 millió eurós veszteségről számolt be, miután mintegy 20 évig komoly nyereséget termelt. Az üzleti forgalma is jelentősen csökkent: a 2019-es több mint 3,6 millió euróról mintegy 552 ezer euróra 2020-ban. Az alkalmazottak száma 2020-ban 48-ról 22-re csökkent.

Add comment