Le a kalappal! Régen várt kezdeményezés a játszóterek minőségének növeléséről az USR-PLUS városi tanácsosaitól

A gyerekeket érintő, régen várt kezdeményezéssel állt elő Adriana Cristian, az USR-PLUS városi tanácsosa Kolozsváron. A kezdeményezés a városban levő játszóterek minőségét növelő szabálytervezetet és a kolozsvári játszóterek térképének kidolgozását javasolja. Egy másik fontos ügyet, amelyet a liberális városvezetés ez idáig elhanyagolt, Alexandra Oană, szintén az USR-PLUS önkormányzati képviselője hozott előtérbe: a járdák illetve a megfelelő számú gyalogátjáró hiányát Kolozsvár bizonyos részein. A városi tanácsos felhívta a figyelmet, hogy a Györgyfalvi negyedi sporttelepre a megfelelő szélességű járdák hiányában autóval könnyebb eljutni, mint gyalogosan.

A Ziar de Cluj számtalanszor jelezte már korábban mindkét témát, amelyet a helyi önkormányzat elhanyagolt.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy városunk gyors ritmusban fejlődik, a köztereket pedig igazítani kell a lakosok szükségleteihez, fokozott figyelmet kell fordítani a gyerekbarát környezet biztosítására” – jegyzi meg Adriana Cristian.

A két kezdeményezés üdvözlendő, és részét képezi az USR-PLUS tanácsosai által tett kampányígéreteknek.

Értékeljük az USR-PLUS városi tanácsosai által tett javaslatokat és a problémafelvetéseket, amelyek rávilágítanak a helyi liberális vezetés által eddig elhanyagolt, a helyi közösséget érintő problémákra. Emiatt nekik szenteljük a LE A KALAPPAL rovatunkat!

A továbbiakban azonban konkrét projekteket várunk a tanácsosok részéről!

A prioritásként kezelendő témák, amelyeket felelősséggel és következetesen kell megközelíteni, a következők: városrendezés, közlekedés, a város rendszerezésének a szükségessége.

 

És igen, nem kellene megfeledkeznünk a környezetszennyezésről sem, beleértve a zajszennyezést, légszennyezést, stb.

Nem másért, de a kolozsváriaknak már lassan nem csupán a koronavírus-járvány miatt kell védőmaszkot hordaniuk az utcán, hanem a levegő szennyezettsége miatt is, amelyet azonban a polgármesteri hivatal elhanyagol.   

Add comment