Le a kalappal! A BBTE két hallgatója bevásárol tömbházuk idős szomszédainak, hogy védje őket a koronavírustól

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem két diákja felajánlotta idős szomszédainak, hogy elvégzik helyettük a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek bevásárlását, hogy azoknak ne kelljen elhagyniuk lakásukat és kitenniük magukat a koronavírus-fertőzés veszélyének.

Diadra Tănasă, a BBTE politika és közigazgatási tanulmányok szakának doktorandusa szerint olyan válsághelyzetekben, mint a mostani koronavírus okozta helyzet, szolidaritásra van szükség. 

„Szolidárisnak kell lennünk egymással ebben az időszakban. Én és barátom, Matei, segíteni szeretnénk tömbházszomszédainknak.

A Monostor negyedben lakunk albérletben, kiragasztottunk egy hirdetést a lépcsőház bejáratához, amelyben felajánlottuk az idős szomszédainknak, hogy nyugodtan hozzánk fordulhatnak, ha bevásárlásra van szükségük, mi elmegyünk helyettük élelmiszereket és gyógyszereket vásárolni, hogy ők ne kelljen kimenjenek a házból kitéve magukat a koronavírussal való megfertőződés veszélyének.

Mindannyian félre kellene hogy tegyük az egoizmusunkat, és felebarátainakra is kell gondolnunk, szolidaritásra van szükségünk ebben az időszakban. Nekünk most több időnk is van, tekintve, hogy az egyetemen felfüggesztették a kurzusokat, emellett pedig a fiatalok kevésbé hajlamosak megfertőződni az új koronavírussal” – mondta a doktorandus hallgató.

A lány egyébként egy egyesületnek dolgozik és van tapasztalata az önkéntes munkában.

Eme szolidaritási gesztusért és a kolozsvári közösségnek nyújtott jó példáért a Ziar de Cluj most nekik dedikálja a Le a kalappal rovatot.

Add comment