A közvélemény nyomására a kolozsvári városháza közvitára bocsátja az elektromos rollerek használatára vonatkozó szabályzatot

Miután a szekeret a lovak elé fogta, a közvélemény nyomására, amely kiakadt a városban össszevissza szertehagyott több száz elektromos roller okozta káosz miatt, a kolozsvári városvezetés úgy döntött, közvitára bocsát egy szabályzatot eme járgányok használatára.

A dokumentum értelmében 200-tól 400 lejig terjedő bírsággal sújthatók azok, akik nem megfelelő helyen és módon foglalják el a járdát, azaz például a keskeny járdákat, vagy buszmegállókat.

Azok a forgalmazók, akik a közlekedésbiztonsági szolgálat engedélye nélkül tesznek ki használatra rollereket, vagy pedig több darabot bocsátanak használatra, mint ahányra engedélyük van, 1000 és 2500 lej közötti bírsággal sújtandók.

A szabályzat azt is kimondja, hogy kevesebb mint 2 méter szélességű járdán, buszmegállóban, taxiállomáson, gyalogátjáró mellett, gépkocsiparkolókban, útkereszteződésekben, vagy azok 10 méteres körzetében és a kanálisfedőkön nem parkolhatók le ezek a rollerek.

Emellett köztér fehasználási illetéket is fel fog számolni a városháza.

A Ziar de Cluj már a rollerezők visszaéléseit lencsevégre kapó első felvételek megjelenésekor felszólította a városházát, hogy magyarázza el, miért nem létezik szabályozás az elektromos rollerek használatát illetően, illetve milyen illetékeket fizetnek az elektromos rollerek kölcsönzését működtető cégek. Emil Boc polgármester, stílusához híven, semmit nem válaszolt. De legalább közvitára bocsátotta ezt a szabályzatot.

Reméljük, hogy a kolozsváriak el is olvassák és a véleményüket is elmondják majd a dokumetummal kapcsolatban.

Add comment