Közel egy évvel a felavatása után, Vasile Bulzan szászfenesi business központja 70%-ban üresen áll! Optimus Nova, egy kudarcba fulladt üzleti ötlet!

Egy év telt el “az első A osztályú szászfenesi irodaépület” pazar felavatása óta. Az épület, az Optimus Nova Center, amely egyébként nehezen érdemli meg ezt az osztályozást, Vasile Bulzan ingatlan-mogul tulajdona, aki Kolozsvár peremvidékén épít előszeretettel.

Mielőtt az irodaházat felépítette volna, Bulzan vagy 7 millió eurós nyereséget hozott ki a néhány év alatt a Subcetate utcában felhúzott gyufásskatulyák nyomán, és mint minden felkapaszkodott gazdag, úgy gondolta fejlődik egy kicsit, és “mint a városi urak”, csinál magának egy üzleti központot, mert az úgyis nyereséges ebben az IT-városban.

Hát, ebből nem lett semmi. Elég hülye kell légy, hogy egy üzleti épületet csupán 2800 négyzetméteresre tervezz, és ne is tervezz meg előre mindent rendesen, azaz legalább megnézd, lenne-e kereslet az irodahelyiségekre. Nagyon hülye kell légy, hogy azt gondold, kaszálni fogsz a túlzsúfolt Szászfenesen, ahol órákat kell állni a forgalomban; a vállalati menedzserek számára az időveszteség a legnagyobb ellenség.  Végül, hülyébb kell légy, mint azok, akik megvették a West City Hotelt, és most nézik elveszni a pénzüket, hülye kell légy, hogy azt hidd, fel tudod venni a versenyt a sokkal impozánsabb, sokkal nagyobb, sokkal jobban strukturált városközponti business-épületekkel.

Ebből következett egyenesen az, hogy a felavatás után egy évvel jött a bukás. Egyetlen élvonalbeli cég sem ment oda irodát bérelni. Jelenleg a business center 2/3-a kiadó agresszív kampány keretében, pedig már régen tele kellett volna lennie bérlőkkel.  Az Optimus több mint 1800 négyzetmétere még kihasználatlanul áll a felavatás után majdnem egy évvel, amint ez az imobiliare.ro portálról kiderül.

Add comment