KÖSZÖNJÜK A NAGY FESZTIVÁLNAK! Kolozsváron meghaladta a 4 ezreléket a koronavírus fertőzöttségi rátája; kötelező a COVID-igazolvány előadásokra, vendéglőkbe

Kolozsváron meghaladta a 4 ezreléket a koronavírus fertőzöttségi rátája, így a COVID-igazolvány kötelező less azoknak, akik vendéglőbe, kávézóba, bárba, moziba, szInházba, előadásokra vagy esküvőre, keresztelőre akar menni.

A Kolozs Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint pénteken már 4,08 ezrelék volt a ráta Kolozsváron.

A digitalis COVID-igazolvány tanúsítja, hogy egy személy vagy be van oltva, vagy átesett a betegségen, vagy egy friss negatív teszteredménnyel rendelkezik. A kormány által elfogadott határozat értelmében az igazolvány felmutatása a fent említett esetekben kötelező minden olyan településen, ahol a fertőzöttségi ráta 3 és 6 ezrelék között van.

Az intézkedések hatályba lépéséhez a megyei vészhelyzeti bizottság határozata szükséges.

És ne feledjük: 

„Minden egyes nap el fogok menni az Untoldra, kettős minőségben. Egyrészt a fesztivál biztonságáért felelő parancsnokság tagjaként veszek részt. Örvendek, hogy tökéletes az együttműködés a kolozsvári rendfenntartó erők minden egyes struktúrájával, és annak is, hogy a belügyminisztérium nagyszerű támogatást nyújt minden struktúrája szintjén, beszéljünk akár a kaszsztrófavédelemről, a rendőrségről, csendőrségről, vagy más egységekről. Ismét példát adhatunk arról, hogyan lehet biztonságossá tenni a dolgokat ebben az időszakban, hogy az emberek jól is érezhessék magukat” – mondta Emil Boc polgármester szepteber 10-én.

Add comment