Korcsolypályaként csúszik a Negoiu parkolóház

Egymást figyelmeztetik a sofőrök, hogy óvatosan közlekedjenek a Monostor negyedi Negoiu parkolóházban, mivel nagyon csúszós a felület, magas a balesetveszély.

”Legyenek óvatosak azok, akiknek a Monostor negyedi Negoiu parkolóházban az 5a vagy 5b zónában van a parkolóhelyük és a 4b platform felé tartanak, mivel úgy csúszik, mintha jégpálya lenne! Semmiféle hirtelen manővert ne tegyenek, mert nekiütköznek egy másik kocsinak” – figyelmeztet egy sofőr.

A gépkocsivezetők szerint a parkolóház padozata csúszós, a kerekeken megülő hó pedig valóságos jégpályává alakítja a parkolót.

”Úgy tűnik, hogy a parkolóház tervezője valamely trópusi országba álmodta azt meg, ahol még véletlenül sem kerülhet hó a kocsikerékre” – írja egy másik gépkocsitulajdonos.

A Negoiu parkolóház építését 2013-ban kezdték el, és 2018-ban fejezték be, három év csúszással. Bár a munkálatokat 2017 decemberében befejezték, a parkolóházat a tűzoltók által kibocsátandó engedély hiányában nem tudták átadni. A polgármesteri hivatalnak hat hónapra volt szüksége, hogy a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség által jelzett problémákat kijavítsa.

A Ziar de Cluj egyébként már arról is beszámolt, hogy sok személygépkocsi még mindig a járdán parkol, annak ellenére, hogy a parkolóház soha nincs tele. A polgármesteri hivatal képviselői azt állítják, hogy minden egyes helyet kiadtak a parkolóházban, de valószínűleg egyeseknek jobban esik a járdán parkolni.

Add comment