A kolozsvárri CFR eszközölhet átigazolásokat. A TAS semmissé nyilvánította a FRF decemberben kirótt szankcióját

 A lausanne-i  Nemzetközi Sportbíróság (TAS) úgy döntött, hogy a kolozsvári CFR eszközölhet átigazolásokat ezen a télen, semmissé nyilvánítva a FRF által a pénzügyi fair play áthágása miatt a klubra kirótt szankciót.

A svájci bíróság eredetileg úgy döntött, hogy nincs elég ideje a dosszié elemzésére, emiatt felfüggesztette a Bukarestben adott szankciót, hogy a kolozsvári csapatnak ne kelljen szenvednie egy jogerős ítélet kihirdetéséig. A szankció felfüggesztése nyomán a román bajnokcsapat le tudta igazoltatni Chipciut és Denis Ciobotariut, írja a GSP.ro.

Később a svájci bíróság semmisnek nyilvánította a szankciót, amelyet a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) decemberben rótt ki. A TAS is megállapította ugyanakkor, hogy a klub megszegte a pénzügyi fair play egy fejezetét, emiatt a kolozsvári csapat igazolásait egy ideig monitoring alatt tartják, és néhány feltételt is be kell tartania:

Nem szabad emelnie a béralapot
Az átigazolásokkal a klub nem növelheti a hiányt, azaz az átigazolások nyomán keletkező egyenleg nem lehet negatív
A 21 év alatti játékosok esetében nincs korlátozás

„Az UEFA úgy véli, hasznos ha az azonos helyzetben levő klubokkal kötelezettségvállalást írnak alá, hogy komolyabban lehessen monitorizálni a tevékenységüket.  A TAS döntése tisztázza, hogy a kolozsvári CFR 1907 klubnak milyen körülmnyek között áll jogában transzfereket eszközölni a megfigyelés ideje alatt, azzal a megjegyzéssel, hogy a FER politikájának megfelelően prioritást fog élvezni az U21 játékosok igazolása” – áll a fociklub közleményében. 

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a klub eldahatná Om ranit a nyáron 3 millió euróért, és ezt az összeget fel tudná használni új játékosok igazolására. De csak ezt az összeget. Azért hoztuk fel példaként a francia játékos nevét, mivel egy angliai klub ajánlatot tett rá a CFR-nek ezen a télen, a klub vezetősége azonban meggyőzte, hogy még legalább hat hónapig Kolozsváron maradjon.

Add comment